U Mlekaru Subotica investirano preko dva miliona evra

Kako bi prikazala proces nastanka i proizvodnje mlečnih proizvoda brenda Zdravo! kompanija Imlek je za predstavnike medija organizovala posetu proizvodnom pogonu Mlekare Subotica.

mlekara subotica brend zdravo mleko mlečni proizvodi kompanija imlek poseta subotica proizvodni pogon investicija dva miliona evra mleko vojvodina pašnjaci salaši trgovina maloprodaja srbija timp porta
foto: Mlekara Subotica
Prilikom obilaska mlekare novinari su se upoznali sa savremenom tehnologijom prerade mleka koje se svakog dana prikuplja sa vojvođanskih farmi i salaša.
Oni su imali prilike da vide i postupke termičke obrade, kao što su pasterizacija i sterilizacija, kojima se mleko obrađuje od prijemne rampe, kao i pakovanje pod strogo kontrolisanim higijenskim uslovima.
„Mlekara Subotica je prva mlekara u zemlji koja je dobila dozvolu za izvoz na tržište Evropske unije, što svedoči o kvalitetu naših proizvoda. Kako bi se održao najviši kvalitet proizvoda i unapredila proizvodnja  u novu opremu je, samo tokom protekle godine, investirano više od dva miliona evra“, istakla je Marija Malović, regionalni menadžer za odnose s javnošću kompanije Imlek.