Gomex zatvorio svoj najveći market – Total u Šapcu

Nakon nešto više od dve godine rada, trgovinski lanac Gomex zatvorio je svoj najveći market – Total u Šapcu, potvrđeno je našem portau iz same kompanije.

zatvoren gomex total u šapcu gomex total šabac akcije gomex total gomex šabac radno vreme adresa trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Gomex, arhiva

Total u Šapcu bio je njihov najveći prodajni objekat.
Prositrao na 1.200 m² a prve kupce dočekao je početkom oktobra 2016. godine.

Kada je reč o razlozima zatvaranja, iz Gomexa su nam saopštili da se radi o novoj poslovnoj odluci, koja je doneta zajedno sa investitorima.

“Dalji razvoj naše kompanije predviđa da u svojoj maloprodajnoj mreži više nemamo velike formate prodavnica već da se fokusiramo na markete do najviše 350m² “, rekli su nam predstavnici kompanije.

U neposrednoj blizini nekadašnjeg Totala, diskontni lanac Lidl je pre nekoliko meseci otvorio svoju prodavnicu ali to, kako kažu predstavnici Gomexa, nije uticalo na zatvaranje ove radnje.

“Radi se samo o racionalizaciji poslovanja, kroz još čvršću fokusiranost na jednu vrstu prodajnog formata. Naša kompanija nije poznata po supermarketima, već po prodavnicma koje se nalaze baš tamo gde su potrošačima najpotrebnije, pa se zato i nazivaju “komšijskim” “, dodali su.

Kada je reč o zaposlenima, oni su najvećim delom preraspoređeni u druge prodavnice kao i u Distributivni centar u Klenku.

Prodavnice i dalje ostaju u Šapcu i okolini

Predstavnici trgovinskog lanca ističu da ne planiraju zatvaranje drugih radnji, već da rade na pronalaženju lokacija za nove markete na ovoj teritoriji.

Danas, Gomex na teritoriji opštine Šabac poseduje devet prodavnica.