Predstavljeno novo pšenično pivo u Srbiji

Nakon istraživanja i osluškivanja potreba potrošača, Zaječarsko pivo kreiralo je pšenično pivo koje se pravi na tradicionalan način a u sastavu ima pšenični i ječmeni slad, hmelj i kvasac.

zaječarsko pivo zaječarsko-pšenično-pivo-u-srbiji-heineken-srbija-novo-pivo-pšenica-predstavljeno-ječam-pšenica-hmelj-slad-kvasac-povratna-nepovratna-ambalaža-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ilustracija, Pixabay
Pšenično pivo se od standardnog svetlog piva razlikuje u tri stvari.
Veliki udeo ječmenog slada je zamenjen pšenicom koja sadrži više proteina, dajući penušavo i mutno pivo blažeg ukusa.
Pri proizvodnji se koristi kvasac gornjeg vrenja a koji se ne nalazi u standardnom pivu.
Ono što je takođe zanimljivo je i činjenica da se pšenična piva ne bistre već ostaju mutna.
Ovo pivo je najbolje točiti u visoku čašu, polako i postepeno, pod uglom od 45 stepeni. Kad u boci ostane četvrtina sadržaja, treba prestati sa sipanjem i blago je zavrteti, kako bi se nataloženi kvasac odvojio od dna, a onda sipati ostatak.
Dizajn etikete, tonovi boja i grafički motivi ambalaže novog piva na našem tržištu inspirisani su prirodom, poručuju iz ove kompanije.