15.000 ljudi preletelo Beograd

U nedelju, 9. septembra, na beogradskom Ušću održana je sedma po redu We Fly Bgd trka koja je okupila rekordnih 15 hiljada trkača koji su trčali gradsku rutu od deset kilometara.

održana we fly bgd trka we run bgd ušće nike srbija 9 septembar 15000 trkača beograd sport time trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Nike
U posebnom Nike gradu ljubitelji ove sportske manifestacije počeli su da se okupljaju već oko 14 časova. Tačno u 17:30h trkači su krenuli sa Ušća i trasom preko Brankovog mosta, Terazija, Slavije, Nemanjine, Gavrila Principa i ponovo preko Brankovog mosta ka Novom Beogradu, istrčali zadatu kilometražu.
Zadovoljstvo da svečano označi početak najveće trke na ovim prostorima imale su naša talentovana teniserka Olga Danilović i zlatna olimpijka Milica Mandić.
“Izuzetno smo ponosni što iz godine u godinu nastavljamo da obaramo rekorde. Spektakularnih 15 hiljada trkača na ovogodišnjoj We Fly Bgd trci najbolji je pokazatelj koliko je u našem gradu porasla kultura trčanja, a verujemo kako je upravo i ova trka dala značajan doprinos činjenici da je Beograd definitivno postao evropska trkačka metropola“, istakla je Jelena Dubovac, regionalna brend menadžerka kompanije Sport Time.
Samom startu trke prethodile su brojne pripreme, od zagrevanja sa profesionalnim trenerima, Beauty zone i dela sa sportskom masažom, pa sve do Running Lab-a gde su trkači mogli da čuju nešto više o najnovijim modelima patika i running opremi.
Veliki broj poznatih ličnosti bodrio je trkače i na taj način dao podršku promociji trčanja i sporta a specijalno iznenađenje za prisutne bio je koncert poznatog DJ-a Marka Nastića.