Uskršnji bazar rukotvorina u beogradskom tržnom centru

Bliži nam se jedan od najvećih hrišćanskih praznika, stoga će se Uskršnji bazar rukotvorina pod pokroviteljstvom Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine, održati u petak, 23. marta, od 11 do 22 sata, kao i u subotu, 24. marta, od 10 do 22 sata, u atrijumu beogradskog tržnog centra Big Fashion.

Uskršnji bazar rukotvorina big-fashion-beograd-trzni-centar-fondacija-princeze-katarine-karađorđević-mirjana-bobić-mojsilović-muška-azbuka-knjiga-promocija-trgovina-malorpodaja-srbija-timp-portal
foto: Big Fashion
Posetioci će tokom dvodnevne manifestacije imati priliku da pogledaju i kupe unikatne proizvode, među kojima su i ručno oslikana uskršnja jaja. Kao i prethodnih godina, sav prihod od prodaje namenjen je upravo izlagačima.
Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina svečano će otvoriti Uskršnji bazar rukotvorina u petak, 23. marta, u 11 sati. Tada će zvanično otpočeti prodaja ručno rađenih proizvoda koje su napravile žene izbegice, socijalno ugoržena lica i deca sa posebnim potrebama.
“Na ovogodišnjem Bazaru svoje proizvode izlagaće više od 40 žena i dece iz cele Srbije. Praveći interesantne i korisne predmete oni izdržavaju svoje porodice u teškim vremenima. Zadovoljstvo nam je da vec dugi niz godina uspevamo da organizujemo ovu vrstu događaja sa ciljem da pomogne raseljenima, izbeglicama i socijalno ugroženim kategorijama kako bi prodavali svoje rukotvorine i na taj način zaradili”, istakla je Nj.K.V. Princeza Katarina.
Pored Bazara, u nedelju 25. marta u 18 sati, u ovom tržnom centru zakazana je tribina i promocija nove knjige Mirjane Bobić Mojsilović „Muška azbuka“. Poznata spisateljica će se družiti sa prisutnima, odgovarati na njihova pitanja, čitati odlomke iz svoje knjige i deliti autograme.