U uskršnjoj akciji prikupljeno preko 10 tona namirnica za Banku hrane Beograd

U zajedničkoj humanitarnoj uskršnjoj akciji kompanije Delez Srbija, Imlek, Somboled i Moć prirode donirale su Banci hrane Beograd više od dve i po tone namirnica.

U uskršnjoj akciji prikupljeno preko 10 tona namirnica za Banku hrane Beograd Delez Srbija Imlek Somboled Moć prirode donacija hrana trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Delez Srbija

U okviru ove akcije donirane su životne namirnice neophodne za svakodnevni život socijalno ugroženih građana.

Humanitarna akcija organizovana je u Distributivnom centru kompanije Delez Srbija u Staroj Pazovi odakle je i uručena ova velika donacija.

„Solidarnost je ono što treba da pokažemo svakodnevno, jer onima koji nemaju to mnogo znači. Velike donacije su veoma važne jer omogućavaju da u isto vreme obradujemo veliki broj naših korisnika“, rekla je Radmila Ivetić, predsednica udruženja Banka hrane Beograd.

Ovoj humanitarnoj akciji prethodile su i pretpraznične donacije organizovane u radnjama Delez Srbija, koje su omogućile kupcima da i ove godine pokažu solidarnost.

U 12 gradova i 72 prodavnice Maxi, Tempo i Shop&Go prikupljana je hrana za 28 organizacija.

Građani su pokazali zavidnu solidarnost, te je prikupljeno ukupno 8.048 kg raznih namirnica koje su podeljene članovima udruženja- učesnika akcije.

Saradnja Delez Srbije i Banke hrane Beograd traje više od 10 godina, a pre četiri godine pokrenut je poseban projekat „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“ zahvaljujući kom je više od 4.000 tona hrane našlo svoj put do onih kojima je potrebna pomoć.

Banka hrane Beograd koordinira donacije u hrani od donatora, proizvođača hrane i trgovinskih lanaca do organizacija koje ih preuzimaju i distribuiraju svojim članovima.