Za decu obolelu od raka prikupljeno 4 miliona dinara

U okviru kampanje „Recite NE plastičnoj kesi i nešto lepo će da se desi“, koju je trgovinski lanac Univerexport zajedno sa potrošačima realizovao od 26. jula do 26. avgusta, prikupljeno je četiri miliona dinara namenjenih deci oboleloj od raka.

Za decu obolelu od raka prikupljeno 4 miliona dinara recite ne plastičnoj kesi i nešto lepo će da se desi univerexport plastične kese donacija 2 dinara nurdor trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pexels
Kampanja je podrazumevala da za svaki račun na kome se ne nalazi plastična kesa Univerexport donira 2 dinara nacionalnom udruženju za decu obolelu od raka – Nurdor. Prikupljena sredstva namenjena su za odeljenje hemato-onkologije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Novi Sad, odnosno Dečiju bolnicu.
Za mesec dana trajanja kampanje 1.960.086 računa nije imalo plastičnu kesu što znači da je u svakom objektu, svakoga dana, tek svaki treći kupac kupio ovu kesu. Time je njihova potrošnja smanjena za čak 68%.
Prema neslavnim podacima Srbija je prva u Evropi po broju dece obolele od raka a ostali statistički podaci kažu da svakog dana jedno dete u našoj zemlji oboli od raka a svake nedelje jedno dete umre od ove bolesti.
Istovremeno, briga za zdravlje je i briga za planetu Zemlju. Smanjenje upotrebe plastičnih kesa je neophodnost a podaci su pokazali da potrošači u Srbiji imaju sve veću svest u vezi sa zaštitom sredine u kojoj žive.