U Srbiji obeležen Svetski dan hleba

Povodom Svetskog dana hleba, koji se tradicionalno obeležava 16. oktobra, učenici škole za oštećene sluhom „Stefan Dečanski“, ove godine su za decu iz Prihvatilišta Beograd pripremali hleb u obliku srca.

U Srbiji obeležen Svetski dan hleba kompanija don don ivana ćirković food ambasador učenici škole za oštećene sluhom Stefan Dečanski edukacija trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Tijana Janković
Uz priču o nastanku i istoriji hleba, dobili su i prakične savete od Food Revolution ambasadora Ivane Ćirković, o tome kako da bacanje hrane svedu na minimum. Direktorka škole, gospođa Petrović, je naglasila kako je ovo za decu dragoceno iskustvo, jer nemaju često priliku da u školi ugoste profesionalne pekare i sa njima rade.
„Cilj radionice je bio da naše buduće kolege naučimo više o tome kako se priprema i ukrašava hleb i druge namirnice od testa, ali i da zajedno naučimo važnu lekciju iz humanosti, pomažući drugima“, izjavio je Miloš Marković, direktor marketinga kompanije Don Don koja je organizovala ovu edukaciju.
Pored toga, u nedelji obeležavanja Svetskog dana hleba, ova kompanija će donirati svoje prozvode različitim ustanovama i centrima koji brinu o deci i odraslima širom Srbije.