(N)ovi tržni centri se otvaraju širom Srbije

Veliki broj tržnih centara trenutno se gradi u našoj zemlji a period koji je pred nama donosi otvaranje novih, modernih prostora za kupovinu širom Srbije. Beograd, ali i drugi gradovi, uskoro će dobiti nove šoping centre ili retail parkove.

tržni centar otvaranje beograd-srbija-rajićeva-stop-shop-lazarevac-shoppi-smederevo-capitol-park-sombor-nest-kraljevo-capitol-park-rakovica-jumbo-zemun-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ilustracija, Pixabay
U našem glavnom gradu se već 14. septembra otvara šoping centar Rajićeva. Prvi tržni centar u Knez Mihailovoj ulici prostire se na 15.300 m² u okviru kojih je smešteno više od 80 radnji poznatih brendova, od kojih će se neki prvi put naći na našem tržištu.
Tokom septembra planirano je otvaranje i Capitol Parka Sombor. Ovaj tržni centar, na severu naše zemlje, posetiocima će ponuditi 10 međunarodnih i domaćih robnih marki među kojima su Deichmann, Takko, dm i drugi. Tržni centar će se sastojati od tri odvojene zgrade u okviru kojih će biti i market diskontnog lanca Lidl, čije se otvaranje očekuje naredne godine.
Istog meseca i Lazarevčani će moći da šetaju i kupuju u novom ritejl parku. STOP SHOP u Lazarevac dovodi 23 domaća i internacionalna brenda a za posetioce će biti obezbeđeno skoro 160 parking mesta.
Već u oktobru, još jedan retail park biće otvoren u Beogradu. Capitol park Rakovica, u istoimenoj opštini, zauzimaće prostor od preko 20.000 m². Kupci će, sve što im je potrebno, moći da pazare u preko 30 radnji.
tržni centar otvaranje beograd srbija rajićeva-stop-shop-lazarevac-shoppi-smederevo-capitol-park-sombor-nest-kraljevo-capitol-park-rakovica-jumbo-zemun-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ilustracija, Pixabay
I Smederevo će tokom jeseni dobiti svoj tržni centar. Shoppi Smederevo uskoro otvara svoja vrata a stanovnici ovog grada i okoline u njemu će pronaći mnoge brendove, među kojima su H&M, Deichmann, New Yorker i mnogi drugi.
Za kraj godine predviđeno je i otvaranje tržnog centra u Kraljevu, češke kompanije RC Europe. Radovi na ovom objektu, koji se nalazi pored nove sportske hale, uveliko su u toku.
I 2018. godine, mnogi tržni centri otvaraće svoja vrata širom naše zemlje. Neki od njih su već u izgradnji dok su pojedini u fazi planiranja. Očekuje se da otpočne gradnja STOP SHOP retail parkova u Požarevcu i Vršcu kao i da moderne tržne centre dobiju Kruševac i Leskovac. Investitori planiraju i da Ada Mall u Beogradu i Promenada Novi Sad, u poslednjem kvartalu sledeće godine, dočekaju prve kupce.
Pored toga, brojni trgovinski lanci i modni brendovi najavljuju dalje širenje i otvaranje novih radnji na našem tržištu. Jedna od njih je i najveća prodavnica igračaka u zemlji – JUMBO koja će, prve kupce dočekati početkom septembra u Zemun parku.