Napreduju radovi na izgradnji najvećeg tržnog centra u Srbiji

Srpska građevinska kompanija Gradina postala je glavni izvođač radova na najvećem tržnom centru u našoj zemlji i regionu – BW Galeriji.

Napreduju radovi na izgradnji najvećeg tržnog centra u Srbiji bw galerija beograd na vodi otvaranje 2020 gradina fasada unutrašnjost brendovi prodavnice bioskop restorani trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Belgrade Waterfront
Ova kompanija je već bila zadužena za prethodnu fazu izgradnje, koja je obuhvatala radove na konstrukciji, dok će po novom ugovoru biti odgovorna i za unutrašnje radove, fasadu, instalacije i završne radove.
„Nastavkom uspešne saradnje sa Gradinom potvrđujemo dugoročnu posvećenost angažmanu domaćih kompanija u izgradnji objekata u okviru naših projekata“, istakao je Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront.
BW Galerija, koji će se prostirati na ukupnoj površini od 300.000 m², posedovaće  maloprodajne objekte u prizemlju i na dva sprata kao i 3.600 parking mesta. Plan je da nova šoping destinacija prve kupce dočeka 2020. godine.
Prema najavama investitora u okviru ovog šoping centra naći će se prodavnice poznatih svetskih brendova, kao i brojni restorani, kafići i mesta za zabavu poput bioskopa sa više sala.
Generalni direktor kompanije Gradina, Đuro Đurđević, prilikom potpisivanja ugovora istakao je da će njegovo preduzeće nastaviti da koristi višegodišnje iskustvo u radu kako bi postigli svetske standarde na izgradnji BW Galerije, koja će otvoriti novo poglavlje u maloprodajnom sektoru u Srbiji.
Projekat tržnog centra, kog će karakterisati veliki transparentni krovovi koji se prostiru  iznad unutrašnjih ulica i trgova, izradila je međunarodna arhitektonska kompanija RTKL a njeni inženjeri bili su inspirisani postojećim beogradskim ulicama.