Otpočela izgradnja konstrukcije tržnog centra u okviru Beograda na vodi

U petak 22. septembra zvanično su otpočeli radovi na izgradnji konstrukcije tržnog centra BW Galerija, koji će 2020. godine postati jedna od najvećih šoping destinacija u Srbiji i regionu.

tržni centar bw galerija radovi-na-izgradnji-konstrukcije-belgrade-waterfront-beograd-na-vodi-tržni-centar-prodavnice-restorani-bioskop-građevinska-kompanija-gradina-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Belgrade Waterfront
Glavni projektant tržnog centra je RTKL, jedna od najvećih i najpoznatijih kompanija u svetu dizajna, a lokalni konsultant je ArhiPro. Kompanije Novkol i Millenium Team radile su na iskopu i postavljanju skoro 4.000 šipova.
Za izvođača radova na konstrukciji izabrana je domaća građevinska kompanija Gradina. Generalni direktor ove kompanije, Đuro Đurđević, istakao je da će građevinski radovi biti sprovedeni u skladu sa najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti.
Novi tržni centar prostiraće se na ukupnoj površini od 300.000 m², uključujući nadzemnu površinu od 143.000 m² od kojih će 93.000 m² biti prostor za izdavanje. Osim kupovine u brojnim radnjama, posetioci će imati priliku da uživaju i u modernom bioskopu, kafićima i restoranima. Šoping centar će imati parking sa 3.700 mesta i biće povezan sa svim glavnim saobraćajnicama.
Čitav kompleks je osmišljen tako da niz ulica različitih karakteristika definiše različite zone u okviru Galerije. U okviru Lux street zone nalaziće se klasični i luksuzni brendovi, High street deo će obuhvatati modernu garderobu dok je Arcade and Laneways prostor namenjen ljubiteljima neformalne odeće. Staklena kupola na vrhu objekta obezbediće prirodno osvetljenje celog prostora a veliki prozori stvaraće utisak povezanosti sa prirodnim okruženjem.
Otvaranje tržnog centra BW Galerija zakazano je za 2020. godinu, kada će biti završena prva faza projekta Belgrade Waterfront.