Jedinstvena radnja otvorena u Novom Sadu

Kako bi motivisali građane Novog Sada da garderobu koju ne nose doniraju u humanitarne svrhe šoping centar Promenada Novi Sad je, u saradnji sa Crvenim Krstom Vojvodine, započeo veliku akciju prikupljanja garderobe u prostoru samog šoping centra, u objektu pod imenom TheEmptyShop.

Jedinstvena radnja – TheEmptyShop otvorena u Novom Sadu the empty shop promenada novi sad crveni krst stara odeća garderoba trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Šoping centar Promenada Novi Sad

Građani će svakog dana, u periodu od 12 do 20 časova, moći da donesu čistu, ispravnu i ispeglanu garderobu koja im više nije potrebna u prostor EmptyShop-a, koji se nalazi u prizemlju šoping centra.

Rezultati nedavnog istraživanja, koje uključuje više od 18.000 domaćinstava u 20 zemalja, pokazali su da većina ljudi u poslednjih godinu dana nije obukla preko 50% svoje garderobe.

„Šetnjom kroz šoping centar i razgledanjem najnovijih kolekcija često zaboravimo na svu onu odeću koju već imamo i ona najčešće ostane potpuno neiskorišćena, i na kraju bačena. Zahvaljujući TheEmptyShop -u, svi naši posetioci će moći svu tu garderobu da doniraju u humanitarne svrhe, jednostavnom posetom ovoj jedinstvenoj radnji“, izjavila je Darja Kustudija, marketing menadžer šoping centra Promenada Novi Sad.

Sva prikupljena garderoba biće sortirana i predata Crvenom Krstu Vojvodine, kako bi bila predata na korišćenje socijalno ugroženim licima u Novom Sadu i širom Vojvodine.

Tokom prve dve nedelje rada shop-a, građani Novog Sada su donirali skoro dve tone garderobe koja je predata Crvenom Krstu Vojvodine.
Deo prikupljene garderobe (300 kg) je već prosleđen organizaciji Crvenog Krsta u Irigu. Ostatak prikupljenih stvari biće podeljeno stanovništvu u najsiromašnijim vojvođanskim opštinama, kao što su Čoka, Novi Bečej, Žitište, Titel, Bela Crkva i Opovo.

TheEmptyShop će biti otvoren od 5. septembra do 5. oktobra 2019. godine.