Prva The Body Shop prodavnica otvorena u Srbiji

Poznati britanski kozmetički brend The Body Shop ovorio je svoj prvi prodajni objekat u našoj zemlji, u okviru tržnog centra Ada Mall.

the body shop srbija ada mall delta city triple-jump-group-kozmetika-kreme-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal-n
foto: timp portal

Otvaranje druge prodavnice u tržnom centru Delta City očekuje se početkom juna, a nakon toga i pokretanje e-prodavnice u narednom mesecu.

Prema rečima predstavnika The Body Shop-a, u našoj zemlji će ponuditi svoje čuvene proizvode kao i neke od novih artikala a kompanija Triple Jump Group njihov je franšizni partner u Srbiji.

Radujemo se dolasku našeg brenda u Srbiju. Verujemo da će nam uvid u navike srpskih potrošača pomoći da pružimo naše proizvode i ugodimo tržištu Srbije“, istakla je Sara Džekson, Franchise Account Director za The Body Shop EMEA.

The Body Shop je osnovan 1976. godine u Engleskoj, od strane Dame Anite Rodik, a danas poseduje 3.000 prodavnica širom sveta.

Zajedno sa kompanijama Aesop i  Natura, deo je Natura&Co, globalne kozmetičke grupe posvećene stvaranju pozitivne ekonomije, društvenim promenama i promenama u životnoj sredini.

The Body Shop je poznat  kao začetnik upotrebe prirodnih sastojaka u  kozmetičkim i toaletnim proizvodima i svojoj etičkoj savesti.

Bio je prvi međunarodni kozmetički brend koji je pokrenuo pitanje korišćenja životinja u svrhu testiranja kozmetičkih proizvoda, i sakupio podršku potrošača za zabranu u Evropi.

Prošle godine, njihova Forever Against Animal Testing kampanja je sakupila preko 8 miliona potpisa, tražeći zabranu testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama, svuda i zauvek, kroz konvenciju UN.