Telenor ulaže preko 100 miliona evra u ekonomiju Srbije

Telenor Srbija planira da u ekonomiju Srbije ove godine uloži više od 100 miliona evra, kroz direktna ulaganja u telekomunikacionu infrastrukturu, unapređenje mobilnog interneta, razvoj digitalnih tehnologija i druga davanja, najavio je novi direktor kompanije, Majk Mišel.

Telenor ulaže preko 100 miliona evra u ekonomiju Srbije telenor srbija internet komunikacije tehnologija digitalni servisi ekonomija trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pexels

2018. je bila dobra godina za poslovanje Telenora Srbija, pa je tako kompanija u poslednja tri kvartala rasla brže od konkurencije, dok je broj korisnika u tom periodu povećan za tri procenta u odnosu na isti period 2017-te.

„Pokretač i usmerenje za naša ulaganja biće želje korisnika. Više od 50% infrastrukturnih investicija biće usmereno u razvoj kapaciteta mreže, interneta i korišćenje servisa, kao i u inovacije“, dodao je Mišel.

U Telenoru trenutno radi više od 900 ljudi. Iz kompanije kažu da se planira povećanje broja zaposlenih jer očekuju rast ekonomije i samog maloprodajnog tržišta Srbije.

Podsetimo, investicioni fond PPF je sredinom 2018. godine postao vlasnik 100 odsto Telenorovih operacija u centralno-istočnoj Evropi.