Telenor postao generalni sponzor Atletskog saveza Srbije

Kompanija Telenor novi je generalni sponzor Atletskog saveza Srbije (ASS) a ova kompanija će ujedno i podržati projekat „Brzinom do zvezda“ čiji je cilj razvoj i promocija atletike i sportskog načina života među decom u 400 škola u Srbiji.

Telenor postao generalni sponzor Atletskog saveza Srbije trgovina maloprpdaja srbija timp portal
foto: Telenor

Ugovor koji će trajati tri godine potpisali su danas Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije i Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor Telenora u Srbiji.

“Nadamo se da ćemo u narednom olimpijskom ciklusu, zajednički, stvoriti novu generaciju koja će osvajati medalje na velikim takmičenjima, i što je još važnije, da ćemo kroz projekat „Brzinom do Zvezda“ usmeriti mlade da se bave sportom“, kaže Veselin Jevrosimović, predsednik ASS-a.

Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor Telenora u Srbiji  rekao je da dosadašnji uspesi srpskih atletičara govore o izuzetnom trudu, talentu i posvećenosti, ali i profesionalnosti i stručnosti Atletskog saveza koji stoji iza njih.

Projekat „Brzinom do zvezda“ obuhvatiće 120 hiljada dece, uzrasta devet i 10 godina, iz 400 škola sa teritorije šest regiona Republike Srbije, uključujući i 17 beogradskih opština.

Kroz organizovanje predkvalifikacionih trka za izbor najbržih osam devojčica i dečaka iz svake škole, zatim i opštine i grada, promovisaće se atletika kao bazična sportska disciplina, pospešivati aktivni način života i bavljenje sportom kod dece oba pola, i razvijati atletski klubovi širom Srbije.

Trka super finala najbržih dečaka i devojčica održaće se u junu 2020. godine u Beogradu, kao sastavni deo većeg atletskog takmičenja, nakon čega sledi i julski atletski kamp.