Održano još jedno takmičenje Majstori piva i pene

Finale ovogodišnjeg takmičenja u točenju i serviranju piva Majstori piva i pene održano je 12. jula u Spasićevom pubu u Beogradu. Pobednik ovog nadmetanja je Srećko Stefanović iz novosadskog bara Vertigo, koji je pored prestižne titule osvojio i put na Oktobarfest.

Održano-nacionalno takmičenje Majstori piva i pene 2018 Spasićev-pub-Beograd-Lav-pivo-Carlsberg-Srbija-Draft-Beer-Akademija-pobednik-Srećko-Stefanović-bar-Vertigo-Novi-Sad-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Carlsberg Srbija
Na takmičenju, koje je drugu godinu za redom organizovala kompanija Carlsberg Srbija, učestvovalo je 14 finalista. Oni su se prethodno nadmetali i pobedili na regionalnim takmičenjima organizovanim u Šapcu, Nišu, Kragujevcu, Smederevu, Novom Sadu  i Beogradu.
Ujedno, ova kompanija pokrenula je Draft Beer Akademiju u okviru koje se sprovodi obuka za pravilno točenje i serviranje piva. Nakon višemesečne obuke, u kojoj je bilo uključeno 150 objekata širom Srbije, žiri je ocenjivao takmičare u četiri kategorije – priprema čaše, točenje piva, sečenje pene i posluženje i prezentacija piva.
Žiri finala u Beogradu činili su stručni i nezavisni ocenjivači – Slavko Umićević, tehnolog pivarstva i stručni saradnik na Draught Beer Academy, Novak Nenezić, profesionalni barmen, barista, ugostitelj i stručni saradnik Beer Ambassador treninga Igor Petković, supervizor Coolbeer-a.