U McDonald’s-u obeležen Svetski dan deteta

Veselim i edukativnim druženjem, tokom kog su se mališani i pisac Uroš Petrović zabavljali u McDonald’s restoranu na Terazijama, ova kompanija i izdavačka kuća Laguna obeležile su Svetski dan deteta.

Svetski dan deteta mcdonalds terazije laguna uroš petrović knjiga priča o jangu aleksa gajić ilustrator deca zabava trgovina malorpodaja srbija timp portal
foto: TiMP portal
Veliki broj dece zabavljao se u razgovoru i druženju sa poznatim autorom. U veseloj atmosferi, mališani su pokušavali da odgonetnu zanimljive Uroševe zagonetke, a svaki tačan odgovor bio je nagrađen lopticom. Pored njih, deo ovog druženja bio je i ilustrator Aleksa Gajić, koji je mališanima davao savete vezane za crtanje i skiciranje ali i poklanjao svoje crteže.
„Deca su budućnost svakog društva i na nama, odraslima, je da im omogućimo najbolje uslove za život, igru, druženje ali i školovanje. Verujemo da su dečija prava univerzalna i jednaka za sve mališane i zbog toga mesec novembar posvećujemo deci. Uz to ove godine sprovodimo brojne aktivnosti za mališane iz brojnih ustanova, među kojima su Zvečanska, Svratište, Udruženje Radost deci ali ne zaboravljamo ni klince i klinceze koje mame i tate dovode u naše restorane“, istakla je Desanka Landauer, direktorka marketinga kompanije McDonald’s.
Nakon predstavljana knjige i druženja, Uroš je potpisivao svoju novu knjigu „Priča o Jangu“ koju je kao poklon od McDonald’s-a dobilo 100 mališana.