Bambi i Knjaz Miloš dobitnici svetosavskih priznanja

Srpske kompanije Knjaz Miloš i Bambi ovogodišnji su dobitnici Svetosavske nagrade za doprinos razvoju obrazovanja u Srbiji.

svetosavske nagrade knjaz-miloš-bambi-ministarstvo-prosvete-projekat-pokrenimo-našu-decu-plazma-interaktivne-table-za-škole-u-srbiji-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Moji brendovi
U znak sećanja na prvog srpskog prosvetitelja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svake godine dodeljuje Svetosavske nagrade pojedinicima, institucijama i kompanijama za izuzetne uspehe u obrazovanju.
Ovo priznanje pripalo je kompaniji Knjaz Miloš za doprinos razvoju vaspitne funkcije škola i očuvanje zdravlja dece kroz projekat „Pokrenimo našu decu“ kojim je uvedena dodatna fizička aktivnost za đake od 1. do 4. razreda svih osnovnih škola u Srbiji.
Kompaniji Bambi nagrada je uručena za ulaganje u sistem obrazovanja i vaspitanja i podršku razvoja informacionih tehnologija u školama u našoj zemlji, doniranjem 50 interaktivnih tabli za 50 osnovnih škola širom zemlje.
„Ponosni smo na projekte koje su Bambi i Knjaz Miloš realizovali tokom prošle godine, a čiji je cilj dalje unapređenje uslova obrazovanja za decu Srbije. Nastavićemo da podržavamo naša najmlađe generacije, jer je ulaganje u njih ulaganje u budućnost naše zemlje“, istakla je Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova kompanije Moji brendovi, u okviru koje posluju ove kompanije.
Predstavnicima kompanija nagrade su uručene na svečanosti koja organizovana povodom proslave školske slave Sveti Sava.