Dodeljene nagrade najboljim studentima u oblasti telekomunikacija

Najboljim studentima i autorima u oblasti telekomunikacija su 15. decembra, u okviru proslave Dana Elektrotehničkog fakulteta, dodeljene nagrade „Prof. dr Ilija Stojanović“.

Dodeljene nagrade najboljim studentima u oblasti telekomunikacija prof ilija stojanovic telenor fondacija trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Telenor fondacija

U kategoriji najbolji diplomirani studenti za 2017/18-tu nagrađeni su Vukan Ninković sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Darko Ninković sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Milan Ilić sa Elektronskog fakulteta u Nišu.

Autori nagrađenih stručnih radova konferencije TELFOR 2018 su: Marija Radulović, Aleksandar Antić, Aleksandar Pavlović, Marko Mozetić i Radana Gavrić,  dok su Miodrag Stanojević, Miloš Bjelić, Dragana Šumarac Pavlović i Miomir Mijić dobitnici nagrade za najbolji stručni rad objavljen u međunarodnom časopisu.

„Profesor Ilija Stojanović bio je tvorac modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije, a studenti koje danas nagrađujemo predstavljaju buduće lidere i stvaraoce novih trendova u toj oblasti. Naša industrija se brzo razvija, utičući na ekonomiju, stil rada i življenja. Zato želimo da motivišemo mlade inženjere da nastave da se usavršavaju u oblasti telekomunikacija, i da ulažemo u njihovo obrazovanje”,  izjavio je Saša Leković, izvršni direktor Tehnike u Telenoru, koji je ovogodišnjim laureatima uručio nagrade.

Nagradu „Prof. dr Ilija Stojanović“ ustanovila je Telenor fondacija 2007. godine u znak sećanja na akademika profesor dr Iliju Stojanovića, osnivača katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.