Novi Ikea katalog za 2020. godinu je stigao

Treće izdanje Ikea kataloga za Srbiju je stiglo a njegova distribucija na adrese stanovnika Beograda i okoline otpočela je 2. septembra.

Novi IKEA katalog za 2020. godinu je stigao ikea katalog srbija ikea srbija ikea beograd robna kuća ikea noćni klub trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ikea

Novi katalog posvećen je važnosti spavanja, te poziva sve da pripaze na ono što je vezano za dobar san – od ugodnog položaja za spavanje i mekoće posteljine, vazduha koji se udiše tokom spavanja i zvukova koji nas okružuju.

Ova švedska kompanija svake godine organizuje kućne posete i intervjue sa ljudima širom sveta, kako bi sastavila godišnji izveštaj pod nazivom „Život kod kuće”.

Poslednji izveštaj pokazuje da trećina svetske populacije tvrdi kako postoje mesta u kojima se osećaju više kao kod kuće nego u sopstvenom domu.

Kao rezultat ovog saznanja, Ikea je prepoznala pet emocionalnih potreba koje treba da zadovolji svaki dom: pripadnost – osećaj da smo deo grupe ljudi koji nas prihvataju i vole zbog onoga što jesmo,  kao i  mesta koja su odraz naše ličnosti; vlasništvo ne podrazumeva samo imovinu i hipoteke, već i osećaj kontrole nad prostorom u kome živimo; bezbednost se meri osećajem sigurnosti i stabilnosti, a ne jačinom brave na vratima; udobnost znači osećati se spokojno i zadovoljno u svom okruženju; privatnost doma pruža nam izbor mesta i načina na koji ćemo da se opustimo i fokusiramo na sebe.

Polazeći od razumevanja da su ove potrebe zajedničke svima, Ikea je upravo ove elemente iskoristila kao osnovu pri dizajniranju svakog doma koji je predstavljen u katalogu za 2020. godinu.

Pored toga, u poslednjih 50 godina, prosečno trajanje sna opalo je sa 8 na nešto više od 6 sati, te je dokazano da je ljudima potreban fizički i mentalni odmor koji san pruža.

Zato se u novom katalogu može saznati kako se odmoriti, uz ključne elemente dobrog sna: udobnost, svetlost, vazduh, zvuk i temperaturu.

Ikea je  odlučila i da osnuje pokret za bolji san, počevši sa Ikea noćnim klubom koji će se u njihovoj beogradskoj robnoj kući održati od 11. do 21. septembra.