Otvara se prvi kafe Starbucks u Srbiji

Ljubitelje kafe obradovaće vest da najpoznatiji svetski lanac kafeterija stiže u Srbiju. Naime, iz kompanije Amrest Holdings SE danas su najavili da će do kraja 2018. godine, u Beogradu biti otvoren prvi kafe Starbucks u Srbiji.

starbucks u srbiji starbucks srbija starbucks serbia starbucks beograd starbucks belgrade starbucks kafić otvaranje 2018 beograd srbija kafa trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pexels
Starbucks je američki lanac kafića koji je nastao 1971. godine u Sijetlu. Danas u svetu radi više od 28.000 njihovih lokala, od kojih je većina smeštena u SAD-u. Kompanija je postala prepoznatljiva po svom zelenom logo-u na kom centralno mesto zauzima sirena a jedan od njihovih najpoznatijih proizvoda je i tzv. kafa za poneti (coffee-to-go). Ujedno, Starbucks je najveća firma na globalnom tržištu prženja i prodaje specijalne kafe.
„Veoma nam je drago što ćemo, kroz otvaranje svog prvog lokala u Beogradu, gostima u Srbiji ponuditi jedinstveno Starbucks iskustvo. Ova zemlja ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast“, istakao je Adam Mularuk, predsednik za Starbucks u kompaniji AmRest.
Brend Starbucks deo je njihovog portfolija od 2008. godine, kada je prvi lokal otvoren u Pragu. Ova kompanija trenutno vodi preko 300 Starbucks kafea u sedam zemalja – Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj a Srbija će postati njihovo najnovije tržište.
Otvaranjem prvog kafića Starbucks u Srbiji, naša zemlja će postati jedina ex-yu država u kojoj će moći da se uživa u kafi i ostalim napicima, pecivima i kolačima po kojima je ovaj kafe prepoznatljiv.
AmRest Holdings SE je najveći operater restorana u centralnoj Evropi kotiran na berzi i partner kompanija KFC, Pizza Hut, Starbucks i Burger King. Ova kompanija trenutno kontroliše preko 1.600 partnerskih restorana u 16 zemalja, među kojima je i Srbija.