5 događaja u trgovini koji će obeležiti 2019. godinu

I godina za nama bila je dinamična, kada je reč o trgovinskom sektoru naše zemlje. Dobili smo novog igrača na maloprodajnom tržištu – Lidla a najavljivan je i dolazak još nekih stranih trgovinskih lanaca. Svakako ne smemo ni zanemariti da je u 2018. godini otvoren i najveći tržni centar u zemlji – Promenada Novi Sad.

U nastavku pročitajte kojih je to pet najvažnih događaja koji nas, u narednom periodu, očekuju u trgovinskom sektoru.

1. Otvara se prva Starbucks kafeterija u Srbiji

starbucks u srbiji starbucks srbija starbucks serbia starbucks beograd starbucks belgrade starbucks kafić otvaranje 2018 beograd srbija kafa trgovina maloprodaja srbija timp portal

Već u martu ove godine, prvi kafe Starbucks u Srbiji biće otvoren u Beogradu i to u okviru Rajićeva šoping centra.

Starbucks je američki lanac kafića koji je nastao 1971. godine u Sijetlu. Danas u svetu radi više od 28.000 njihovih lokala, od kojih je većina smeštena u SAD-u. Kompanija je postala prepoznatljiva po svom zelenom logo-u na kom centralno mesto zauzima sirena a jedan od njihovih najpoznatijih proizvoda je i tzv. kafa za poneti (coffee-to-go).

Otvaranjem prvog kafića Starbucks u Srbiji, naša zemlja će postati jedina ex-yu država u kojoj će moći da se uživa u kafi i ostalim napicima, pecivima i kolačima po kojima je ovaj kafe inače prepoznatljiv.

2. Prve posetioce dočekaće Ada mall u Beogradu

Ada Mall GTC Serbia-Ada-Ciganlija-novi-soping-mol-shopping-mall-trzni-centar-otvaranje-2018-medjunarodni-sajam-gradjevinarstva-izlozba-dani-arhitekture-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal-

Iako je prvobitno najavljivano da će Ada Mall prve kupce ugostiti krajem 2018. godine, ovaj tržni centar u blizini Ade Ciganlije u Beogradu još uvek se gradi.

Otvaranje ovog šoping mola, koji će se prositrati na preko 30.000 m² i posedovati pet spratova komercijalnog prostora, možemo očekivati na proleće 2019-te.

Za sada je poznato da će Ada Mall uneti novine na naše tržište ne samo dovođenjem poznatih brendova, među kojima je najpoznatiji Forever 21, već i zahvaljujući neobičnom dizajnu i enterijeru koji će odlikovati velika količina prirodne svetlosti.

Ujedno u njemu će se smestiti i prvi CineStar bioskop u Beogradu.

3. U Srbiju stiže Forever 21

U okviru tržnog centra Ada mall biće smeštena i prva Forever 21 radnja u Srbiji.

Odeća za žene i muškarce ovog brenda, krojena po najnovijim trendovima i po primamljivim cenama uskoro će biti dostupna i u Beogradu.

Zanimljivo je da je ovo jedan od najpopularnijih brendova odeće u svetu a naš glavni grad biće jedan od retkih gradova u regionu u okviru kog će se naći radnja ovog američkog brenda.

4. Decathlon otvara svoju prvu radnju u našoj zemlji

decathlon srbija decathlon u srbiji decathlon beograd decathlon u beogradu big fashion park beograd big cee sport sportska oprema otvaranje 2019 trgovina maloprodaja srbija timp porta

Decathlon je jedan od najvećih lanaca sportske opreme na svetu. Pod krovom njihovih prodavnica može se pronaći oprema za 70 sportskih aktivnosti a pored poznatih robnih marki tu se mogu kupiti i odeća, obuća i dodaci privatnih robnih marki.

Prva Decathlon radnja u Srbiji nalaziće se u novom Big Fashion parku koji će se nalaziti pored Big Fashion šoping centra u Beogradu. Prostiraće se na 3.700 kvadratnih metara i biće vodeći zakupac u novom beogradskom šoping prostoru.

5. Širom zemlje otvaraće se novi tržni centri

5 dogadjaja u trgovini 2019 starbucks beograd srbija otvaranje ada mall beograd otvaranje forever 21 srbija beograd decathlon srbija big park stop shop sremska mitrovica capitol park leskovac zajecar trgovina maloprodaja srbiija timp portal

Prve moderne prostore za kupovinu ove godine trebalo bi da dobiju i Sremska Mitrovica, Leskovac i Zaječar.

Austrijska kompanija Immofinanz već gradi svoj sedmi retail park u Srbiji – Stop Shop u Sremskoj Mitrovici.

Kompanija Poseidon Grupa planira da ove godine otvori svoja dva Capitol Parka – u Leskovcu i Zaječaru.

Pored toga, već na proleće očekuje se početak izgradnje retail parka pored robne kuće Ikea u Beogradu. Kompanija MPC Properties nastaviće sa izgradnjom svog novog tržnog centra na Zvezdari a gradiće se i šoping centar BW Galerija.