Starbucks otvara svoju prvu kafeteriju u Beogradu 16. aprila

Jedan od najpoznatijih međunarodnih lanaca kafeterija – američki Starbucks, svoj prvi kafić u Srbiji otvoriće u utorak 16. aprila u Rajićeva šoping centru.

Starbucks otvara svoju prvu kafeteriju u Beogradu 16. aprila starbucks beograd starbucks u beogradu starbucks rajiceva starbucks srbija starbucks otvaranje starbucks cene starbucks šolja beograd trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Engin Akyurt, Pexels

Prvi kafe Starbucks u Beogradu smešten je u samom centru Knez Mihailove ulice i prostire se na površini od 175 m².

Moderni enterijer obuhvata 104 sedeća mesta, uključujući 41 mesto na terasi, i pružiće priliku gostima da uživaju sa prijateljima ali i da u kafeteriji održavaju poslovne sastanke, rade ili uče.

Dekor kafića krase prepoznatljive boje ovog brenda a detalji i grafika u samom lokalu dočaravaju proces pravljenja zrna kafe.

Beogradski ljubitelji kafe i njihovi gosti u njemu će moći da pronađu kafu sačinjenu od 100% arapskog zrna, koju će obučeni kafe majstori prilagoditi željama svakog gosta.

Starbucks u Beogradu svojim gostima ponudiće sve standardne ali i prolećne, promotivne napitke.

Veliki izbor kolača, grickalica, sendviča i jogurta pripremaće se za sve goste a u kafeteriji će moći da se pronađu i pakovanja kafe u zrnu, klasične Starbucks šolje, sezonske kolekcije šolja koje čuvaju toplotu i ostali proizvodi među kojima su aparati za kafu i porcelan.

Iz Starbucks-a ističu da koriste isključivo arabika kafu iz preko 30 zemalja celog sveta a veliki broj farmera, saradnika i dobavljača čine ogroman ekosistem.

AmRest je vodeći rukovodilac Starbucks kafeterija za centralnoevropski region, a Srbija će biti još jedno novo tržište na kom će ova kompanija otvoriti prvi Starbucks kafe.

„Ova zemlja ima bogatu tradiciju ispijanja kafe, a nama je zadovoljstvo što ćemo postati njen deo, stvaranjem mesta na kojem potrošači mogu da uživaju u kafi visokog kvaliteta i otkriju našu strast“, istakao je Adam Mularuk, predsednik za Starbucks u AmRestu.

Očekuje se da Starbucks proširi mrežu svojih lokala u našoj zemlji a danas poseduje preko 30.000 prodajnih mesta širom planete, što ga čini vodećim pržiocem i preprodavcem specijalnih vrsta kafe u svetu.