Springfield lansirao novu swimwear kolekciju

Pored nove swimwear kolekcije za predstojeće leto, modni brend Springfield je kroz saradnju sa humanitarnom organizacijom SEQUALTM  ove godine kreirao posebne modele kupaćih kostima i šorceva za kupanje, čime je doprineo zalaganju za očuvanje životne sredine.

Springfield lansirao novu swimwear kolekciju springfield kupaci kostimi springfield sorc za kupanje springfield srbija odeca obuca trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Springfield

Na ovaj način, Springfield je potvrdio svoj doprinos ekološkoj održivosti, fokusirajući se na ponovnu upotrebu plastike u proizvodnji, koja zagađuje našu životnu sredinu.

Ženska kolekcija proleće-leto 2019 obuhvata kupaće kostime u raznim dezenima – tufnama, mornarskim prugama, cvetnim i tropskim motivima, karnerima i školjkama, ali i modele koji nose ekološku oznaku.

Za muški deo populacije, kreirani su sportski modeli u crvenoj, plavoj i beloj boji kao i šorcevi za kupanje sa motivima voća, životinja, tropskih elemenata ali i sečenih šablona i grafika.

Interesantno je da određeni modeli šorceva za kupanje, koji dolaze u posebnom pakovanju, reaguju u kontaktu sa vodom i menjaju print koji opet nestaje kada se šorc osuši.

U svom zalaganju za očuvanje životne sredine, Springfield je ovog leta lansirao i tri modela šorceva za kupanje u saradnji sa španskom humanitarnom organizacijom SEQUAL TM .

Oni su napravljeni od recikliranog poliestera, odnosno vlakana dobijenih od plastičnih boca sakupljenih sa dna Sredozemnog mora.

Svake godine 12 miliona tona plastike baca se u okeane, pri čemu čak 90% ostaje u dubini mora, te kroz saradnju sa ribarima, nevladinim organizacijama i raznim programima čišćenja ova španska organizacija uspeva da pretvori 1kg otpada u 1 kg SEQUAL TM vlakana.