Sportska jesen u beogradskom Ada Mall-u

Šoping centar Ada Mall će od 3. do 6. oktobra, od 12 do 20 sati, postati pravi sportski poligon, jer će u ovom centru biti postavljena veštačka stena za penjanje, uz poligon za savladavanje prepreka.

otvoren ada mall trzni centar beograd radnicka ada ciganlija trgovina maloprodaja srbija timp portal n
foto: timp portal

Osim penjanja, biće organizovane i edukativne radionice, interesantna takmičenja i olimpijada za decu i to u četvrtak i petak od 16 do 18 sati i u subotu i nedelju, od 12 do 14 časova.

Takođe, sva četiri dana biće organizovani i besplatni pregledi fizijatra i fizioterapeuta u četvrtak i petak od 12 do 13:30 sati i u subotu i nedelju, od 18:30 do 20 časova.

„Sportsko penjanje nije nekontrolisano i opasno penjanje po stenama i zgradama bez opreme i zaštite. Naprotiv, reč je o savremenom i bezbednom sportu koji zahteva izvođenje određenih pokreta na prirodnim ili veštačkim stenama. Zbog takve prirode, ova disciplina razvija kod pojedinca pažnju, koncentraciju i psihološki ga unapređuje a 2020. godine će postati i olimpijski sport“, izjavila je Katarina Manovski, instruktor i trener u Penjačkom klubu Zemun, u saradnji sa kojim se organizuje ceo program.

Prema rečima Nenada Kožula, fizioteraputa i sportskog penjača, u pitanju je  disciplina koja direktno utiče na pravilan rast i razvoj dece, koji u savremenom dobu često podležu raznim deformitetima i oštećenjima tela i držanja.

„Sjedinjuje adrenalinski doživljaj, izuzetnu psihološku stabilnost, potpuno učešće svih mišića i lepotu mekog, gracioznog kretanja, zbog čega bismo je preporučili zaista svima“, istakao je Nenad.