Posle Lidla, u Srbiju dolazi i Spar?

Nakon što će naša zemlja, posle dugo vremena, dobiti novog igrača u trgovinskom sektoru – nemačkog Lidla, iz austrijske kompanije Spar kažu su da u budućnosti postoji mogućnost da svoje prodavnice otvore i u Srbiji, prenosi portal b92.net.

spar srbija špar srbija Nakon Lidla u Srbiju stiže Spar prodavnice otvaranje spar international eurospar interspar spar beograd trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pexels
Prema rečima Boštjana Brantuše, direktora kompanije za proširenje i razvoj, ovaj trgovinski lanac ima planove i za našu zemlju. Naime, nakon stabilizacije na hrvatskom tržištu, na kom je Spar od nemačke kompanije Rewe group preuzeo prodavnice Billa, preći će na tržište Srbije.
Kada je reč o vremenu, Brantuša za sada ne može da precizira kada bi Spar mogao da otvori svoje prve radnje u našoj zemlji ali kaže da će se njihovi planovi saznati u doglednoj budućnosti. On ujedno ističe da predstavnici kompanije povremeno posećuju Beograd i Srbiju kako bi se upoznali sa našim tržištem.
Na pitanje da li bi to bila akvizicija, odnosno kupovina nekog od trgovinskih lanaca koji već posluju u našoj zemlji, Brantuša kaže da će način ulaska Spara u Srbiju zavisiti od trenutne situacije na tržištu.
Spar je jedan od najvećih trgovinskih lanaca na svetu a radnje pod ovim brendom mogu se naći na više od 12.000 lokacija u 48 zemalja.

 

izvor: Portal b92.net