Poznati turski lanac Simit Sarayi stigao u Beograd

Poznati turski lanac pekarskih đakonija, poslastica i kafe – Simit Sarayi nedavno je otpočeo poslovanje i u našoj zemlji. Osam Simit Sarayi objekata otvoreno je širom Beograda.

simit sarayi u beogradu simit sarayi beograd simit-sarayi-lokacije-beograd-pekara-kafa-ratluk-slatkiši-peciva-costa-coffee-otvaranje-septembar-lokacije-turski-brend-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Simit Sarayi
Nakon što je preuzela nekadašnje lokale kafeterije Costa Coffee, ova kompanija ih je preuredila u Simit Sarayi objekte.
Turske specijalitete Beograđani mogu pronaći u Bulevaru Kralja Aleksandra 80, Goce Delčevoj, Njegoševoj, ulici Kralja Milena, Mileševskoj, Čika Ljubinoj, Zemunu i Bulevaru Kralja Aleksandra 208. Prvih sedam lokala otvoreno je protekle sedmice dok je osmi objekat otpočeo sa radom ove nedelje.
Iz kompanije su nam saopštili da su reakcije prvih kupaca pozitivne kao i da su posetioci objekata Simit Sarayi u Beogradu zadovoljni izborom hrane, atmosferom i enterijerom. Ističu i da za sada nemaju u planu otvaranje novih lokala ali kažu da osluškuju i prate razvoj tržišta.
Cilj Simit Sarayi-a u  2017-oj godini je otvaranje 150 objekata širom sveta a ulazak na srpsko tržište deo je tih planova. Njihovi lokali nalaze se na najprometnijim gradskim i turističkim lokacijama u 22 države među kojima su SAD, Nemačka, Holandija, Belgija, Kipar, Kuvajt, Egipat, Saudijska Arabija. U svetskom finansijskom i turističkom centru, Londonu, trenutno posluje 8 objekata a očekuje se da ih do kraja godine bude 20.
Abdullah Kavukcu, predsednik Upravnog odbora kompanije, izjavio je da se njihovi proizvodi mogu sresti u svakom regionu sveta.
“Svakodnevno uslužujemo više od milion gostiju na četiri kontinenta. Do kraja godine planiramo otvaranje prvih objekata u Libanu i Iraku ali i da nastavimo sa investicijama na postojećim tržištima”, ističe Abdullah Kavukcu.