Shoppi ritejl parkovi postaju Stop Shop tržni centri

Austrijska kompanija Immofinanz, koja u našoj zemlji već poseduje šest ritejl parkova, objavila je da je od kompanije MPC Properties kupila tri Shoppi tržna centra koja se nalaze u Subotici, Smederevu i Borči.

Shoppi ritejl parkovi postaju Stop Shop tržni centri shoppi borca subotica smederevo immofinanz srbija retail park trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Immofinanz

Ovi ritejl parkovi poseduju skoro 32.500 m² prostora za iznajmljivanje a zahvaljujući novoj akviziciji u našoj zemlji će ukupno poslovati devet Stop Shop tržnih centara.

Pored naše zemlje, kompanija Immofinanz kupila je i tri tržna centara u Sloveniji i dva u Hrvatskoj po ukupnoj ceni od oko 90.5 miliona evra. U akviziciji u zemljama regiona posredovala je beogradska kancelarija američkog savetnika za nekretnine CBRE, koja je savetovala austrijskog prodavca MID Group. Najnoviji objekti su u potpunosti izdati i, po gruboj proceni, generišu godišnji prihod od iznajmljivanja od oko 7.2 miliona evra.

„Ove akvizicije će ojačati našu poziciju vodećeg operatera ritejl parkova u Evropi a početak poslovanja u Hrvatskoj označiće naš ulazak na novo EU tržište koje je privlačno našim međunarodnim zakupcima. Kombinacija dobre lokacije, velike posećenosti, povoljne lokalne konkurencije i poznatih zakupaca karakteristična je za ovakve investicione prilike. Naš cilj je da povećamo broj Stop Shop ritejl parkova na više od 100, kako daljim akvizicijama tako i našim razvojnim projektima“, istakao je Ditmar Rajndl, menadžer operacija kompanije Immofinanz.

Očekuje se da će kupovina zvanično biti zaključena do kraja 2018, a nekretnine će nakon toga biti rebrendirane u skladu sa Stop Shop konceptom.

Novim akvizicijama ova kompanija posedovaće ritejl parkove na 80 lokacija u devet zemalja. Trenutno su pod razmatranjem dalje akvizicije, dok su u razvojnoj fazi dva Stop Shop ritejl parka – u Srbiji i Poljskoj.