Trgovinski lanac Gomex dobitnik priznanja za kvalitetno poslovanje

Kompanija Gomex jedini je trgovinski lanac u Srbiji koji je dobio prestižni Sertifikat o izvrsnosti poslovanja kategorije AAA koji dodeljuje grupacija „Bisnode“.

gomex sertifikat o izvrsnosti poslovanja kategorije-aaa-bisnode-trgovinski-lanac-prestižno-priznanje-kvalitet-poslovanja-goran-kovačević-miroslav-ekart-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Gomex
“Sertifikat izvrsnosti mogu dobiti samo pravna lica koja zadovoljavaju specifične kriterijume rangiranja koji se jednako primenjuju za sve evropske kompanije. Uručivanjem ovog dokumenta, potvrđujemo da je kompanija Gomex svrstana među vodeće firme koje posluju u ovom delu Evrope”, izjavio je Miroslav Ekart, direktor kompanije Bisnode koja ima dugogodišnje iskustvo dodele priznanja u mnogim evropskim zemljama.
Bonitetna ocena predstavlja natprosečnu bonitetnu vrednost kompanija. Izvodi se na osnovu završnog računa privrednih subjekata za poslednje tri finansijske godine i predviđa sigurnost poslovanja u narednih 36 meseci. Privredni subjekti s bonitetnom ocenom izvrsnosti AAA imaju verovatnoću od 87% da će zadržati istu bonitetnu izvrsnost i u narednoj godini.
Direktor Gomex-a, Goran Kovačević, je tokom dodele priznanja istakao da je počastvovan što je Bisnode prepoznao kvalitet i stabilnost poslovanja ove kompanije i napomenuo da je Sertifikat bonitetne izvrsnosti dokaz sigurnosti poslovanja iz perspektive finansijske sposobnosti i perspektive odgovornog poslovanja.