Poseta pobednicima konkursa „Pokrenimo našu decu“

Ovogodišnji šampioni konkursa „Pokrenimo našu decu“, koji se drugi put organizovao u okviru istoimenog programa, su đaci odeljenja III/2 iz OŠ „Miloje Zakić“ iz Kuršumlije, sa učiteljicom Svetlanom Stanković.

poseta pobednicima konkursa Pokrenimo našu decu OŠ Miloje Zakić iz Kuršumlije Aqua Viva Srpski savez profesora učitelja i sporta trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Knjaz Miloš

Ovi učenici su svakodnevnim vežbanjem, pravilnošću i kreativnošću u osmišljavanju svojih vežbi osvojili diplome i rekreativnu nastavu za celo odeljenje.

Pored toga dobili su i pakete rekvizita za fizičku aktivnost koje mogu da koriste svi učenici škole, dok je njihova učiteljica dobila i vaučer za sopstveno putovanje.

Kako bi im se zahvalili na učešću i uručili diplome, posetili su ih predstavnici ovog programa – brenda Aqua Viva i Srpskog saveza profesora učitelja i sporta.

„Ove godine se na naš konkurs prijavio veliki broj odeljenja iz škola iz svih delova Srbije i u izuzetnoj konkurenciji, učenici ovog odeljenja odneli su zasluženu pobedu. Demonstrirali su posvećenost, uvežbanost i sistematičnost a još važnije, radost i osmesi đaka na njihovim snimcima i fotografijama, pokazali su nam da predložena fizička aktivnost gradi zdrave navike, drugarstvo i timski duh u učionici, što smo danas i uživo videli“, izjavila je Nevena Jovanović, specijalista za odnose s javnošću kompanije Knjaz Miloš.

Programom „Pokrenimo našu decu“ se u cilju prevencije lošeg držanja, deformiteta kičme i neaktivnog životnog stila kod dece u sve škole u Srbiji uvodi dodatna svakodnevna fizička aktivnost za učenike od 1. do 4. razreda.

U okviru programa se svake godine organizuje i konkurs, kada se ukupno 36 odeljenja nagradi rekvizitima za vežbanje, dok najbolja odeljenja osvoje i glavne nagrade.