Fondacija Univerexport organizuje rukometni kamp Bogdan Rodić

Rukometni kamp Bogdan Rodić za mlade rukometaše i rukometašice, u organizaciji Fondacije Univerexport, održaće se od 29. juna do 6. jula, na planini Zlatar. Talentovani mladi sportisti i eminentni stručni štab biće deo prvog projekta ovog tipa u regionu.

Rukometni kamp Bogdan Rodić univerexport zlatar
foto: Fondacija Univerexport
Polaznici besplatnog kampa biće 70 rukometaša i rukometašica generacija 2000/01 i 2002/03 iz preko 30 rukometnih klubova iz svih krajeva naše zemlje.
Stručni štab sastavljen je od trenera sa igračkim, trenerskim i naučnim iskustvom. Oni će voditi decu putem programa utemeljenog na stručno-naučnoj osnovi, kako bi se obnovila i izgradila nova sportska kultura i razvijao potencijal malih rukometaša.
Menadžer kampa je zvanično najbolji srpski rukometni trener za 2014. i 2015. godinu – Đorđe Ćirković, a koordinator kampa je Jelena Erić Rakonjac. Stručnim radom trenera Žikice Milosavljavića,Vlade Šimičića, Igora Nikolića i Vladimira Cvijana koordiniraće Vladan Jordović.
Kamp su podržali i Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije čija će mobilna ekipa vršiti testiranja polaznika.
Fondaciju Univerexport osnovala je istoimena trgovinska kompanija početkom 2017. godine. Rukometni kamp organizuje u čast Bogdana Rodića, osnivača kompanije, sa kojim je RK Vojvodina-Univerexport doživeo velike uspehe.