Bosilegrad dobio školu roditeljstva

Kako bi budući roditelji iz Bosilegrada dobili stručne savete i podršku tokom trudnoće i prvih godina odrastanja svojih mališana, u Domu zdravlja otvorena je Rosa škola roditeljstva.

rosa škola roditeljstva bosilegrad otvaranje dom zdravlja budući roditelji saveti podrška trudnoća porođaj nega zdravlje beba mama trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Rosa
Tim škole čine pedijatar, ginekolokog, stomatolog i patronažne sestre, koji prolaze obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje a koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti.
Ove škole smeštene su u renoviranim i opremljenim prostorijama u domovima zdravlja. Kroz predavanja, vežbe i radionice budući roditelji dobijaće savete o toku i fazama trudnoće, značaju dojenja, pravilnoj ishrani trudnica i beba, porođaju i nezi bebe ali i odgovore na pitanja i nedoumice koje ih muče.
Rosa je u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije u protekle dve godine otvorila škole roditeljstva u Ubu, Vranju, Požarevcu, Kuršumliji, Surdulici, Sjenici, Srpskoj Crnji, Svilajncu, Bojniku i Batočini. Pored Bosilegrada, ove godine podršku će dobiti i roditelji iz Dimitrovgrada, Bečeja, Niša, Boljevca, Rume, Opova, Vršca, Užica i Koceljeve.
„Ponosni smo što ćemo otvaranjem ukupno 20 škola roditeljstva sistemski osnažiti postojeću mrežu škola i omogućiti ključnu podršku za roditelje preko 5.000 beba na godišnjem nivou širom Srbije“, izjavila je dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i programsku i zdravstvenu zaštitu.