Vrtići u Novom Sadu i Kraljevu dobili 40 klima uređaja

Sa željom da popravi uslove u kojima svakodnevno boravi više od 8.000 mališana i omogući im prijatniji boravak u letnjim danima, Roma Company, koja ove godine obeležava četvrt veka postojanja, poklonila je po 20 klima uređaja predškolskim ustanovama „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu i „Olga Jovičić Rita“ u Kraljevu.

roma company donacija 40 klima uređaja predskolska-ustanova-radnsno-detinjstvo-novi-sad-olga-jovičić-rita-kraljevo-deca-vrtić-mališani-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Roma Company
 „Uvek ćemo pozdraviti poteze kompanija koje ulažu u opremanje novosadskih vrtića. Mnogi od njih stari su po nekoliko decenija i naš zadatak je da svaki od tih objekata bude bezbedan, da higijena u njima bude na najvišem nivou, kao i da mališani imaju najbolje moguće uslove za boravak“, istakla je Ljiljana Koković, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada.
„Donacija od 20 klima uređaja poboljšaće uslove u kojima naša deca borave gotovo celog dana. Mislim da se radi o dobrom primeru društveno odgovornog ponašanja firme, koja nije iskoristila novac da napravi grandioznu proslavu, već je odlučila da jubilej proslavi tako što će uveseliti decu u Kraljevu“, izjavio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.
Ova kompanija, povodom obeležavanja 25 godina postojanja, realizuje projekat „Ko kreči, kuću leči“ u okviru kog je do sada izdvojeno po 600.000 dinara za renoviranje dela Kliničko-bolničkog centra Zemun kao i za nabavku i ugradnju klima uređaja za ove predškolske ustanove.
Nemanja Romandić, direktor Roma Company, rekao je da je opredeljenje ove kompanije da ulaže u lokalnu zajednicu u kojoj posluje. Do sada je u donirano 1.800.000 dinara a u narednom periodu planiraju se donacije u Nišu, Danilovgradu i Prijepolju.