U Beogradu održana konferencija o rodnoj ravnopravnosti

Kako bi podigla svest o rodnoj ravnopravnosti na radnom mestu, kompanija Ikea je u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i AFA ženskom mrežom, 8. marta organizovala konferenciju „Ravnopravnost je bolja za sve“, na kojoj se razgovaralo o tome kako privatni i javni sektor mogu da sarađuju u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti.

konferencija-ravnopravnost-je-bolja-za-sve-ikea-srbija-ženska-mreža-afaKoordinaciono-telo-za-rodnu-ravnopravnost-Vlade-Srbije-8-mart-2018-beograd-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ikea Srbija
Na forumu su učestvovali Jovanka Atanacković, pomoćnica ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović; Jan Lundin, Ambasador Švedske u Srbiji; Ljiljana Lončar, predstavnica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije; Sari Brody, Leadership & Diversity Manager, Ikea Grupa; Yana Mikhailova, regionalna direktorka Nestlé Adriatic i predsednica Saveta stranih investitora; Ingeborg Ofsthus, generalna direktorka Telenora u Srbiji.
Samo trećina Beograđana smatra da žene i muškarci imaju jednaka prava na radnom mestu, pokazalo je istraživanje koje je tokom februara za kompaniju Ikea sprovela istraživačka agencija Ipsos.
“Brojna istraživanja pokazuju da kompanije sa izraženijom rodnom ravnopravnošću ostvaruju veće uspehe od konkurentnih firmi u kojima su muškarci dominantni. Da bi rodna ravnopravnost postala realnost na radnim mestima u Srbiji, neophodno je početi od podizanja svesti u društvu i javnog zagovaranja ove teme”, izjavila je Žaklina Kusić, predsednica AFA ženske mreže.
Jovanka Atanacković, pomoćnica ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović napomenula je da su žene najbrojnija ranjiva grupa na tržištu rada kao i da je među zaposlenima 15 % manje žena nego muškaraca, da među preduzetnicima samo jednu trećinu čine žene a da ih na mestima gde se donose odluke gotovo nema.
„Ravnopravnost je deo naših vrednosti i ključna je za naš poslovni uspeh. Zato promovišemo stvaranje radne sredine u kojoj svi imaju jednake mogućnosti za razvoj. Posvećeni smo ovoj temi dugoročno naročito u oblasti stvaranja rodno izbalansirane organizacije i podjednakoj zastupljenosti muškaraca i žena na rukovodećim pozicijama, obezbeđivanju istih mogućnosti za razvoj i istih plata za isti rad”, izjavila je Sari Brody, Leadership & Diversity Manager u Ikea Grupi.
Ova konferencija deo je šire kampanje koju Ikea organizuje u regionu jugoistočne Evrope na temu rodne ravnopravnosti na radnom mestu.