Roda, IDEA i Mercator obeležili početak školske godine

Trgovinska kompanija Mercator-S obeležila je početak školske godine različitim društveno-odgovornim akcijama. Tako su svi zaposleni čija deca polaze u prvi razred dobili slobodan dan, IDEA je sa košarkašima Crvene zvezde organizovala javni čas fizičkog u jednoj beogradske škole a Roda je donacijama računara, knjiga i svezaka obradovala male prvake u Kragujevcu.

roda idea mercator obeležili početak školske godine crvena zvezda-javni-čas-fizičkog-beograd-donacije-knjiga-svezaka-računara-kragujevac-zaposleni-slobodan-dan-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Mercator-S
„Polazak u školu je jedan od najvažnijih dana u životima dece. Roditelji ovaj dan treba da posvete svojim mališanima te smo srećni što i ove godine poklanjamo slobodan dan svim zaposlenima čija deca kreću u prvi razred“, istakla je Katarina Marković, direktor područja ljudskih resursa u kompaniji Mercator-S.
Roda je u Kragujevcu nedavno otvorila vrata preuređene prodavnice, pa je tim povodom svim đacima u ovom gradu koji kreću u prvi razred, poklonila 2.000 svezaka. Ujedno, Osnovnoj školi Svetozar Marković donirala je biblioteku sa knjigama koje su prikupili njeni zaposleni. Ovaj trgovinski lanac je i računarima opremio informatičko odeljenje Osnovne škole Julijana Ćatić u Stragarima, kako bi se nastava u ovom izdvojenom odeljenju odvijala u skladu sa savremenim programom nastave.
Crvena zvezda i IDEA organizovali su javni čas fizičkog za školarce Osnovne škole Sveti Sava na Vračaru. Đaci su se družili sa košarkašima Crvene zvezde – Milkom Bjelicom, Petrom Rakićevićem i Aleksom Radanovim ali i uživali u voćnoj užini. IDEA i Crvena zvezda su ovoj školi poklonili i 1.000 kg voća, koje će narednih dana svim đacima biti zdrava užina.