Robna kuća Ikea Beograd slavi 2. rođendan

Ove subote, 10. avgusta, robna kuća Ikea Beograd proslaviće svoju drugu godinu poslovanja u našoj zemlji. U proteklih 12 meseci oko 1,4 miliona ljudi posetilo je robnu kuću u Bubanj potoku dok je na zvaničnoj veb stranici zabeleženo preko 13 miliona poseta.

Robna kuća Ikea Beograd slavi drugi rođendan ikea srbija ikea u beogradu ikea bubanj potok ikea katalog ikea prodavnica trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ikea Srbija

Među najprodavanijim Ikea proizvodima u Srbiji prošle godine našle su se ekološki efikasne LED sijalice kojih je ukupno prodato 181.566 komada.

Kada bi se naslagalo svih 36.100 Lack stočića koji su kupljeni u beogradskoj Ikei, takva konstrukcija dostigla bi visinu 1160 Pobednika na Kalemegdanu dok je prodato 249.109 sveća što je dovoljno da se obasja put od Trga Republike do ove robne kuće.

Program lojalnosti Ikea Family veoma je popularan i u Srbiji, te danas ima više od 190.000 članova a taj broj je u stalnom porastu.

Tokom protekle godine u Nišu je otvoren Centar za isporuku koji kupcima iz južnog dela zemlje omogućava da u blizini svog doma preuzmu proizvode koje su prethodno naručili preko interneta.

Ujedno, ova švedska kompanija se i u svojoj drugoj godini u Srbiji trudila da doprinese boljem životu zajednice u kojoj posluje.

Iz kompanije kažu da bezrezervno poštuju različitosti svih svojih zaposlenih i posetilaca, stoga je za njih ravnopravnost neotuđivo ljudsko pravo.

„Želeći da podstaknemo muškarce da budu više uključeni u brigu o detetu u ranim fazama detinjstva, svim Ikea tatama smo omogućili mesec dana plaćenog odsustva nakon što se mame vrate na posao. Istovremeno smo se okupili i zajedno s drugim kompanijama formirali Alijansu za rodnu ravnopravnost kako bismo unapredili zastupljenost žena na liderskim pozicijama, omogućili jednake zarade za isti rad i jednake mogucnosti za napredak“, istakli su predstavnici Ikee.