Održan prvi retail tech hakaton u Srbiji

11 timova iz Srbije i regiona borilo se za najbolje rešenje na prvom hakatonu iz oblasti maloprodaje koji se održao od petka 29. juna do nedelje 1. jula u beogradskom Centru za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – ICT hubu.

Sutra počinje prvi retail tech hakaton u Srbiji ict hub delez srbija delhaize serbia maxi tempo shop n go takmičenje trgovina maloprodaja srbija timp porta
foto: Ilustracija, Pexels
Manifestacija je svečano otvorena u petak u 19 sati dok su u subotu i nedelju 44 učesnika razmišljala u kom pravcu se mogu razvijati rešenja za unapređenje digitalnog iskustva kupaca u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama.
Na hakatonu su učestvovale i ekipe iz Niša, Novog Sada i BiH, a njima su na raspolaganju bili mentori iz oblasti programiranja, marketinga, biznisa i pripreme za javni nastup. Proglašenje pobednika održano je u nedelju, 1.jula.
Pobednici ovog takmičenja su Miloš Cvetković, Đorđe Stanković, Lazar Petrov i Petar Pejić iz Niša.
“Pobedu zaista nismo očekivali, pogotovu ako se uzme u obzir da smo prvih 18 sati hakatona iskoristili na razmenu mišljenja i razvoj ideje. Cilj naše mobilne aplikacije je da pomogne ljudima koji su na posebnim režimima ishrane da lakše prepoznaju koji su proizvodi pogodni za njihovu ishranu”, reklo je Petar Pejić iz pobedničkog tima.
Nagradni fond za tri najbolja rešenja iznosio je 5.000 evra uz mogućnost podrške u daljem razvoju i komercijalnoj primeni rešenja.