Za 10 dana na Adu Ciganliju stižu lude skalamerije

Naš glavni grad će za 10 dana, tačnije 23. juna, biti domaćin drugog srpskog Red Bull Flugtag-a, jednom od osam globalnih događaja iz Flugtag serije u 2019. godini.

Za 10 dana na Adu Ciganliju stižu lude skalamerije red bull flugtag beograd 2019 ada ciganlija avioni letelice takmičenje trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Bogdan Kosanović, Red Bull

Sve to biće novi nastavak priče koja je počela 1992. godine u Beču, gde se prva letelica otisnula sa platforme.

Do sada, Red Bull Flugtag podigao je svoju čuvenu platformu u preko 150 gradova širom planete, a prethodni događaj u Beogradu održan je 2013. godine kada je okupio 37 ekipa koje su se odvažile da polete i u vodu slete pred 150.000 ljudi.

Prema rečima organizatora, ove ogdine prijave su se utrostručile i po broju i po ludim idejama jer su se mnogi timovi za ovo pripremili sa ozbiljnim planovima da obore svetski rekord, prelete i Adu a  pojedine ekipe „prete“ i letom do Surčina.

Njihov zadatak je da sa duge piste polete u letelicama koje su napravili u garaži, bez motora, akumulatora i katapulta – oruđe su samo vetar, ljudska snaga i otkačenost.

Pored kreativnosti, ocenjivaće se dužina leta i nastup na platfomi pre leta, a pored dobre zabave, cilj je i preleteti 78.64m, jer je to svetski rekord koji su 12. septembra 2013. godine postavili “Šaptači kokošaka” u Kaliforniji.

Atmosferu će dodatno podgrejati i voditeljski trio koji će činiti Sara Jo, AjsNigrutin i Nikola Đuričko.

Ajs i Nikola su pre šest godina slali u vodu ćaknutu ovcu, tetreba, zidarevu ljubav, peglu, leteću ribu, Spartance i ćurane a sada će i Saru uvesti u avanturu ludih letelica.