Prvi tržni centar u beogradskoj Knez Mihailovoj ulici – Rajićeva, 14. septrembra je otvorio svoja vrata. Posetioci su od 18 sati dobili priliku da prošetaju kroz radnje nekih novih brendova na našem tržištu ali i da uživaju u koncertu Bajage i Instruktora.

ajićeva-šoping-centar-otvaranje-14-septembar-Knez-Mihailova-Beograd-tržni-centar-Bajaga-odeća-obuća-Ana-Brnabić-restorani-brendovi-hotel-ABD-Ashtrom-Group-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Rajićeva Shopping Center
Šoping centar u srcu našeg glavnog grada otvoril su Ana Brnabić, premijerka Republike Srbije i Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, zajedno sa predstavnicima Ashtrom Group.
Novi tržni centar prostire se na 15.300 m² u okviru kojih je smešteno više od 80 lokala i 450 podzemnih parking mesta. Rajićeva šoping centar ima posebne ulaze sa svih strana: iz Knez Mihailove, ulice Kralja Petra, kao i iz Pariske i Uzun Mirkove, što ga čini lako dostupnim za sve koji dolaze sa različitih strana grada. Ulaz na parking, koji se prostire na 3 nivoa, je iz Uzun Mirkove ulice.
„Izgradnja Rajićeva šoping centra otpočela je pre skoro tri godine. Mi smo uložili puno truda kako u enterijer tako i u eksterijer ovog projekta težeći da se uklopimo u lokalno kulturno nasleđe, kombinujući staro i novo. U izvođenje radova angažovali smo domaće podizvođače, dobavljače, dizajnere i supervizore. Tokom faze izgradnje, zaposlili smo preko 400 radnika, a kada završimo projekat taj broj će prevazići 600 zaposlenih”, istakao je Zachi Boneh, generalni director Ashtrom International.
On  je tom prilikom najavio i završetak sledeće faze projekta – otvaranje „Mama Shelter” hotela početkom 2018. godine.
Rajićeva šoping-centar-otvaranje-14-septembar-Knez-Mihailova-Beograd-tržni-centar-Bajaga-odeća-obuća-supermarket-restorani-brendovi-hotel-ABD-enterijer-Ashtrom-Group-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Rajićeva Shopping Center
Pored vodećih domaćih i inostranih robnih marki, među kojima su Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, dm drogerie, Springfield, Levis i drugi, neki brendovi su se prvi put pojavili na našem tržištu.
„Prvi put u Srbiji možemo prošetati kroz radnje Calvin Klein Jeans, Armani Exchange, Go Active i Dormeo Home te i čuveni Lego ovde ima svoju zvaničnu radnju”, rekao je Vladimir Vučković, menadžer za odnose sa zakupcima.
Posetioci ovog šoping centra moći će da pazare i u supermarketu, apotekama, radnjama kućnih potrebština i elektronike ali i da, nakon kupovine, predahnu u kafićima i restoranima.
Kroz istoriju, ovaj deo grada oduvek je predstavljao trgovinski centar od koga je započeo i razvoj prestonice. Urbanistički, kompleks je sagrađen od trajnih, prirodnih i industrijskih materijala uz korišćenje najsavremenijih tehnologija i istovremeno poštovanje istorijskog nasleđa lokacije, sa ciljem da sačuva tradiciju najrazvijenijeg trgovinskog centra grada i odgovori na moderne potrebe posetilaca. Arhitektonsko rešenje centra delo je Milana i Vladimira Lojanice.
rajićeva tržni centar rajićeva-šoping-centar-rajićeva-shopping-center-otvaranje-14-septembar-18-časova-koncert-bajaga-i-instruktori-knez-mihailova-beograd-lego-store-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Rajićeva Shopping Center
„Pre početka radova, sprovedene su dve faze arheološkog istraživanja u kojima je učestvovao Gradski zavod za zaštitu spomenika i Arheološki institut. Nađeni su ostaci iz drugog, ćetvrtog i 17-og veka koji su rekonstruisani, sačuvani i prezentovani. Ljubaznošću Narodnog muzeja u Beogradu, imamo izložene ostatke kamene arhitektonske plastike iz rimskog doba u zastakljenim basenima na ulazima u objekat, koji građanima vraćaju na uvid deo istorije tog mesta“, naglasio je Vladimir Lojanica.
„Važnost investicije Ashtrom Grupe u Srbiji daje dobar primer za uspešnu i plodnu saradnju između Srbije i Izraela. Otvaranjem Rajićeva šoping centra Beograd dobija mesto koje zadovoljava potrebe ne samo turista koji dolaze u našu zemlju, već i posetilaca iz cele Srbije i građana Beograda”, istakla je Ana Brnabić, premijerka Srbije.
Rajićeva šoping centar je investicija je Ashtrom Grupe vredna 80 miliona evra. Ashtrom Grupa je jedna od najvećih građevinskih kompanija i grupacija za trgovinu nekretninama u Izraelu, koja je osnovana 1963. i izgradila brojne projekte širom sveta.