Tržni centar obnavlja poznati beogradski mural

Rajićeva šoping centar će, povodom prvog rođendana, svim svojim sugrađanima pokloniti osveženi mural u ulici po kojoj je centar i dobio svoje ime.

Tržni centar obnavlja poznati beogradski mural rajićeva shopping center beograd rođendan 14 septembar umetnost kupovina trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Rajićeva shopping center
Umiven, osvežen i živopisan, mural u Rajićevoj 19 svečano će biti otkriven 14. septembra. Međutim tokom trajanja radova osvanuo je novi grafit na obnovljenom delu zida. Studenti fakulteta primenjene umetnosti, koji pod rukovodstvom profesorke Vesne Knežević rade na osvežavanju, radiće danas i na uklanjanju grafita.
„Pre godinu dana otvorili smo svoja vrata za naše posetioce i od tada smo posvećeni očuvanju duha i nasleđa glavnog grada koji ima puno neispričanih priča. Danas ponovo pričamo jednu koja je započeta pre skoro 30 godina ali na novi, drugačiji i neočekivan način. Mural koji je mnogima obeležio mladost doživeće svoju renesansu“, poručuju iz ovog šoping centra.
Podsećamo, tržni centar Rajićeva otvoren je 14. septembra prošle godine. Prostire se na 15.300 m² u okviru kojih je smešteno više od 80 lokala i 450 podzemnih parking mesta. Na poslednjem spratu centra nalazi se i hotel Mama Shelter Beograd.