Otpočela izgradnja tržnog centra Promenada Novi Sad

U Novom Sadu je svečano otpočela izgradnja najvećeg i najmodernijeg tržnog centra u Srbiji – Promenada Novi Sad. Novi tržni centar prostiraće se na 150.000 m² a posetiocima će ponuditi preko 150 prodavnica domaćih i internacionalnih brendova uz brojne zabavne sadržaje, poput multipleks bioskopa i fitnes centra.

Promenada Novi Sad tržni centar NEPI otpočela izgradnja otvaranje 2019
foto: Promenada Novi Sad, NEPI-Rockastle
Promenada Novi Sad nalaziće se na uglu Bulevara Oslobođenja i Bulevara cara Lazara, imaće četiri nivoa maloprodajnog prostora a za vozila će biti obezbeđeno 1.500 parking mesta. U izgradnju ovog tržnog centra kompanija NEPI-Rockcastle investiraće preko 100 miliona evra a biće otvoreno i 1.500 radnih mesta.
Predstavnici kompanije NEPI-Rockcastle Aleks Morar (Co-CEO) i Jelena Jevremović (Asset menadžer za Srbiju) kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević su, povodom otpočinjanja izgradnje, položili vremensku kapsulu na lokaciji budućeg šoping centra.
Promenada Novi Sad tržni centar NEPI otpočela izgradnja otvaranje 2019
Aleks Morar, Jelena Jevremović, Miloš Vučević/ foto: TiMP portal
Prema rečima Jelene Jevremović Promenada Novi Sad će za 25% uvećati trenutno izgrađenu površinu tržnih centara u Srbiji, dodavanjem svojih 150.000 m².
‚‚Gradimo tržni centar koji će imati značajan uticaj na organizovanu maloprodajnu aktivnost u Srbiji. Promenada Novi Sad uspostaviće novu ravnotežu u ovom sektoru, pridavajući značaj regionu van Beograda, kao ravnopravnoj destinaciji moderne i organizovane kupovine. U našem centru posetilac će biti u fokusu – omogućićemo svim kupcima nesmetano i bezbedno kretanje kroz sve nivoe objekta a biće prisutno i dosta dnevne svetlosti“, istakla je Jelena Jevremović.
Ona je dodala da je interesovanje zakupaca veliko, da su pregovori sa njima u toku kao i da nas u Promenada Novi Sad tržnom centru očekuju i neki novi brendovi i kompanije koje do sada nisu poslovale u Srbiji.
Promenada Novi Sad tržni centar NEPI otpočela izgradnja otvaranje 2019
foto: Promenada Novi Sad, NEPI-Rockastle
Otvaranje Promenada Novi Sad tržnog centra predviđa se za kraj 2018. godine, dok se do kraja ove godine očekuje da bude izgrađena površina iznad zemlje. Šoping centar projektovan je u skladu sa standardima zelene gradnje i energetske efikasnosti.
Aleksandru Morar je naglasio da je kompanija investitor NEPI-Rockcastle veoma zainteresovana za ulaganje u Srbiju. Našu zemlju vidi  kao jednu od država koja ima veliki potencijal za rast i razvoj maloprodajne aktivnosti.
‚‚Naša kompanija u Srbiji već upravlja Kragujevac Plaza tržnim centrom a radimo i na razvoju nekoliko novih projekata. Mi smo dugoročni investitori – ne gradimo da bismo prodavali, već smo fokusirani da zadržimo naše nepokretnosti, u cilju što boljeg rada i uspešnosti naših klijenata. U portfoliju imamo 4.000 zakupaca i nameravamo da uvedemo još 150 njih u tržni centar Promenada Novi Sad. Kako je ovo jedna od naših najvećih investicija, nadam se da će postati i jedna od najuspešnijih u regionu“, rekao je Morar.
Morar je dodao i da se nada da će Promenada postati društvena atrakcija i da je lokacija na kojoj će se budući tržni centar nalaziti jedna od najboljih za izgradnju šoping centra.
Promenada Novi Sad tržni centar NEPI otpočela izgradnja otvaranje 2019
Promenada Novi Sad, NEPI-Rockastle
Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, napomenuo je da je na gradskoj vlasti da investitoru pruži najbolje uslove za poslovanje i dodao da će grad rekonstruisati potez oko novog tržnog centra koji će ovom delu Novog Sada dati potpuno novi i drugačiji izgled.