Škole u Srbiji mogu obogatiti fizičke aktivnosti svojih đaka

Osnovne škole širom Srbije se do 4. decembra mogu prijaviti na konkurs Pokrenimo našu decu u okviru koga mogu osvojiti opremu za vežbanje i time obogatiti fizičke aktivnosti svojih đaka.

pokrenimo našu decu konkurs-program-knjaz-miloš-aqua-viva-ministarstvo-prosvete-đaci-učenici-osnovne-škole-u-srbiji-učitelji-produžen-rok-za-prijave-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ilustracija, Lukas
Konkurs Pokrenimo našu decu otvoren je u okviru istoimenog programa kojim brend Aqua Viva i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uvode dodatnih 15 minuta svakodnevne fizičke aktivnosti u osnovne škole u Srbiji. Cilj programa je prevencija lošeg držanja, gojaznosti i neaktivnosti kod učenika od 1. do 4. razreda.
Ovaj konkurs namenjen je svim osnovnim školama iz naše zemlje koje redovno i pravilno primenjuju vežbe iz programa Pokrenimo našu decu a zaniteresovani učitelji više informacija i prijavni formular mogu pronaći na sajtu brenda Aqua Viva.
Proglašeni pobednici konkursa
Stručni žiri, koji su činili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta i kompanije Knjaz Miloš, odabrali su 36 pobedničkih odeljenja.
Đaci i učitelji koji su se redovnom i kreativnom primenom programa izborili za nagrade biće nagrađeni paketima rekvizita za fizičku aktivnost. Uz to, tri prvoplasirana odeljenja, iz OŠ “Momčilo Nastasijević” iz Gornjeg Milanovca, OŠ “Sava Šumanović” iz Zemuna i OŠ “Veljko Vlahović” iz Novog Sada, očekuju i nagradna putovanja za učenike i učitelje.
Na nagradni konkurs prijavilo se 467 odeljenja, od kojih je u najuži izbor ušlo njih 79.