Poezija osvanula na beogradskim stajalištima

Kako bi se ulepšala i kulturno obogatila prestonica naše zemlje, tokom naredne dve nedelje, 80 odabranih stajališta gradskog prevoza u Beogradu krasiće poezija mladih, neafirmisanih pesnika.

poezija na beogradskim stajalištima
foto: Idea
Kupujem te pesmom jer nemam čime drugo, sladunjavim rečima zamajam već dugo”, stihovi su samo jedne od pesama koja se može pročitati na stajalištima gradskog prevoza. To nisu samo lepe reći, već i poruke koje nas podsećaju na prave životne vrednosti i poeziju koja može da ulepša svaki dan.
Ovo je jedna od 011 različitih ideja Beograđana koje će trgovinski lanac Idea realizovati tokom leta u okviru kampanje ‚‚Ko u Beogradu živi taj Beograd i stvara“.
‚‚Kada jedno maštanje dobije svoj život i smislene stvari, kao što je poezija, dođu na gradske stanice – to je razlog za slavlje. Osamdeset stanica, devet autora i šesnaest pesama čine da verujemo u snove“, izjavila je Kristina Đurasinović, tvorac jedne od najkreativnih ideja.
Poznati pisac Slavoljub Stanković bio je jedan od članova žirija koji je odlučivao o predlozima koji će se realizovati. On je istakao da mu je čast što je deo projekta koji daje šansu mladim autorima da svoja dela i sebe predstave široj javnosti.