Druženje sa odeljenjima-pobednicima konkursa „Pokrenimo našu decu“

Na konkursu „Pokrenimo našu decu“, koji se drugi put organizovao u okviru istoimenog programa drugo i treće mesto osvojila su dva odeljenja prvaka – I/1 OŠ „Knez Lazar“ iz Lazarevca i I/3 OŠ „Ivo Andrić“ iz Beograda, sa svojim učiteljicama Zoricom Ivković i Aleksandrom Ivezić.

Druženje sa odeljenjima pobednicima konkursa Pokrenimo našu decu Aqua Viva Srpski savez profesora učitelja i sporta trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Knjaz Miloš

Ovi mališani su trudom i svakodnevnim vežbanjem osvojili rekreativnu nastavu za celo odeljenje i pakete rekvizita za fizičku aktivnost koje mogu da koriste svi učenici škole, dok su učiteljice osvojile i vaučere za putovanja.

Kako bi im se zahvalili na učešću i uručili diplome, posetili su ih predstavnici ovog programa – brenda Aqua Viva i Srpskog saveza profesora učitelja i sporta.

„Naši prvaci pokazali su na delu da redovna fizička aktivnost, osim što povoljno utiče na dobru formu i zdravlje, učionice ispunjava smehom, gradi drugarstvo i pomaže da se lakše uči. Posebno smo zahvalni učiteljicama, jer su za samo nekoliko meseci od polaska u školu kod svojih đaka postavile čvrste temelje zdrave navike važne za ceo život, a to je da svaki dan budu aktivni“, izjavila je Milana Petrović, menadžer za javne i korporativne poslove kompanije Knjaz Miloš.

Programom „Pokrenimo našu decu“ se u sve škole u Srbiji uvodi dodatna svakodnevna fizička aktivnost za učenike od 1. do 4. razreda a u cilju prevencije lošeg držanja, deformiteta kičme i neaktivnog životnog stila kod dece.

U okviru programa se svake godine organizuje i konkurs, kada se ukupno 36 odeljenja nagradi rekvizitima za vežbanje, dok najbolja odeljenja i učitelji osvoje i glavne nagrade.