Plazma donira interaktivne table školama u Srbiji

U godini u kojoj obeležava 50. rođendan, jedan od najpopularnijih proizvoda u Srbiji – Plazma keks, doniraće 50 interaktivnih tabli školama širom naše zemlje.

plazma-keks-donacija-Interaktivna-tabla-skole-u-srbiji-50-rodjendan-brenda-kompanija-Bambi-skola-vuk-karadzic-surcin-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Bambi
Akcija doniranja savremenih školskih tabli otpočela je posetom osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Surčinu i biće završena do kraja godine. Ukupno će 50 škola, od somborske „Avram Mrazović“ do vranjske „Radoje Domanović“, dobiti ova savremena nastavna pomagala.
Državna sekretarka Ana Langović Milićević je na današnjem događaju istakla da će upotreba interaktivnih tabli u osnovnim školama unaprediti kvalitet nastave i pripremiti đake na upotrebu informacione tehnologije u 21. veku a direktor ove škole, Dragojle Sekulić, zahvalio se u ime učenika, roditelja i nastavnog osoblja na ovom poklonu.
Prema rečima Bojana Raduna, generalnog direktora kompanije Bambi, ovo je jedna od najvrednijih donacija kompanije u 50 godina postojanja i jedna od vrednijih u obrazovni sistem Srbije. On je dodao i da je Plazma uvek bila deo svake porodice te da na ovaj način uzvraća zahvalnost svima koji su uz nju sve ove godine.
„Želim da svi učenici u 50 škola ove table iskoriste za ostvarenje svojih potencijala, jer će oni jednog dana biti snaga i energija na koju ćemo se svi oslanjati“, istakao je Radun.
Pedeset interaktivnih tabli predstavljaju drugu generaciju tabli proizvedenih u Srbiji. Tabla sa ekranom na dodir od 87 inča, sjedinjuje optičko-lasersku tehnologiju, a sadrži i zaštitnu foliju koja štiti od mehaničkih oštećenja. Ona poseduje i ugrađeni interaktivni sistem najnovije generacije koji se povezuje sa računarom i video projektorom kako bi nastava bila što kvalitetnija.
„Verujem da će današnji mališani, zahvaljujući inovativnim tehnikama učenja i obrazovnim programima, sutra postati najbolji brend po kome nas svet prepoznaje“, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, i dodao da se darivanjem interaktivnih tabli na najbolji mogući način obeležava jubilej ovog brenda.
Svi koji su prisustvovali današnjem događaju imali su priliku da se upoznaju sa prednostima interaktivne table i sa njenom praktičnom primenom na času ali i da od nastavnika i đaka čuju prve utiske o savremenom načinu rada i predavanja.