Širom naše zemlje kafa se danas plaćala stihovima

I ove godine, povodom Svetskog dana poezije, poznata kompanija za preradu kafe Julius Meinl i u našoj zemlji organizovala je akciju Platite kafu stihom.

Širom naše zemlje kafa se danas plaćala stihovima svetski dan poezije julius meinl kafa espresso platite kafu stihom humanitarna akcija trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Julius Meinl

Tako su ljubitelji espressa 21. marta dobili priliku da svoj omiljeni napitak plate stihovima koje će nameniti nekoj dragoj osobi.

Kampanji Platite kafu stihom pridružili su se ugostitelji preko 50 lokala u kojima je realizovana ova akcija, odričući se tom prilikom prihoda od kafe koje su poslužili svojim gostima.

Sama akcija je u Srbiji prošle godine dobila humanitarni karatker te je donirano 500.000 dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – Nurdor i Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj

Ove godine obezbeđeno je 1.000.000 dinara za ginekološko – akušersku kliniku “Narodni front“ kako bi se podigao kvalitet zdravstvene zaštite i mamama i bebama se pružili bolji uslovi i nega.

“Ponosan sam što su našu ideju i globalnu akciju prepoznali građani i ugostitelji širom Srbije i što se donacija ove godine čak duplo uvećala. Verujemo da će ih poezija još inspirisati i da ćemo njihovu podršku dobiti u znatno većem broju i u godinama koje slede”, istakao je Goran Javorac, izvršni direktor kompanije Julius Meinl.

Sama akcija sprovedena je u preko 45 zemalja sveta, a podržao ju je i Tom Odell, poznati muzičar i tekstopisac i Julius Meinl ambasador.