Danas smo imali priliku da zavirimo u prvu robnu kuću IKEA u Srbiji čije je otvaranje zakazano za četvrtak 10. avgust u 10 sati. 
U nastavku vas očekuje detaljan vodič, sa fotografijama i video zapisima, kroz robnu kuću IKEA Beograd Istok.

ovako-izgleda-prva ikea u srbiji ikea-beograd-bubanj-potok-ikea-srbija-ikeasee-robna-kuca-otvaranje-10-avgust-fotelje-namestaj-dekoracija-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: TiMP portal
Po dolasku u IKEU, najpre vas dočekuje parking sa oko 1.200 mesta kao i punjač za elektromobile. Ispred vas je zatim objekat koji se prostire na preko 30.000 kvadratnih metara u kom su smešteni dečija igraonica, restoran, bistro, prodavnica švedske hrane, izložbeni i prodajni prostor u okviru kog možete izabrati neki od preko 9.500 proizvoda.
ovako-izgleda-prva ikea u srbiji ikea-beograd-bubanj-potok-ikea-srbija-ikeasee-robna-kuca-otvaranje-10-avgust-lampa-namestaj-dekoracija-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: TiMP portal
Krenimo redom, na samom ulazu u robnu kuću, sa desne strane ugledaćete dečiju igraonicu dok će se ispred vas nalaziti pokretne stepenice koje će vas odvesti na Prvi nivo i izložbeni prostor.
Kada je reč o dečijoj igraonici, ona je namenjena za igru i druženje mališana od 3 do 10 godina. U njoj istovremeno može boraviti 35-oro dece. Dete može ostati u igraonici 60 minuta, odnosno 90 ukoliko je dete člana IKEA FAMILY kluba. Njeno radno vreme isto je kao i radno vreme same robne kuće – od 10 do 21 sat.
ovako-izgleda-prva ikea u srbiji ikea-beograd-bubanj-potok-ikea-srbija-ikeasee-robna-kuca-otvaranje-10-avgust-restoran-namestaj-dekoracija-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: TiMP portal
Nakon što se stepenicama, liftom ili pokretnim stepenicama popnete na Prvi nivo, naći ćete se u velikom izložbenom prostoru u kom možete razgledati sve, pažljivo ukombinovane, IKEA proizvode. Na ovom nivou nalazi se i restoran koji raspolaže sa oko 500 mesta. U njemu možete uživati u ukusima švedske kuhinje, predahnuti i pripremiti se za obilazak 0. nivoa na kom je smešten veliki prodajni prostor.
Kada se spustite na 0. nivo, najpre će vas dočekati deo sa dekoracijama. Tu možete pronaći sve neophodne sitnice za uređenje doma a nakon toga doći ćete do samouslužnog magacina u kom odmah možete preuzeti sav nameštaj koji ste planirali da pazarite. Nameštaj i njegovi delovi upakovani su u pljosnate kutije koje omogućuju lakši transport do vašeg stana.
ovako-izgleda-prva ikea u srbiji ikea-beograd-bubanj-potok-ikea-srbija-ikeasee-robna-kuca-otvaranje-10-avgust-trpezarija-namestaj-dekoracija-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: TiMP portal
Šta je za Beograđane dom?
IKEA u Srbiji sprovela je istraživanja o tome kako Beograđani žive kod kuće, kakve su im želje a kakve mogućnosti ali i šta im je sve potrebno za uređenje doma. Ankete su sprovedene u radijusu od 60 km oko robne kuće. Zaposleni su posetili 60 porodica, sa njima se družili i razgovarali, kako bi otkrili šta za njih predstavlja dom i kreirali odgvarajuća rešenja za uređenje životnog prostora.
Za Beograđane je dom mesto u kom rade, odmaraju, dočekuju prijatelje, proslavljaju važne životne trenutke i događaje… Većina porodica u našem glavnom gradu živi sa decom. Interesantan podatak je i da, za razliku od stanovnika evropskih metropola, Beograđani žive u prostorima manje kvadrature ali su, procentualno, više vlasnici svojih domova.

Ovde možete pročitati kakve vas cene očekuju u prvoj robnoj kući IKEA u Srbiji.

ovako-izgleda-prva ikea u srbiji ikea-beograd-bubanj-potok-ikea-srbija-ikeasee-robna-kuca-otvaranje-10-avgust-solja-namestaj-dekoracija-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: TiMP portal
Kada ste obišli prodajni prostor dolazite do blagajna. Po plaćanju računa, sa vaše desne strane ugledaćete službu za kupce dok ćete sa vaše leve strane primetiti IKEA bistro i dućan švedske hrane u kojima se možete okrepiti nakon kupovine.
ovako-izgleda-prva ikea u srbiji ikea-beograd-bubanj-potok-ikea-srbija-ikeasee-robna-kuca-otvaranje-10-avgust-magacin-namestaj-dekoracija-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: TiMP portal
Katalog – jedan od Ikeinih simbola
Da li ste znali da je prvi IKEA katalog objavljen 1951. godine? Svake godine podeli se preko 200 miliona kataloga dok je ovogodišnji tiraž 203 miliona. 52 zemlje sveta dobiće svoje verzije ove publikacije na 25 različitih jezika.
Ove godine, katalog je prvi put štampan na srpskom jeziku, u million primeraka. Njihova bespatna distribucija svim domovima u krugu od 60 km od robne kuće otpočeće 10. avgusta. Katalog će moći da se prelista i online, na zvaničnom IKEA veb sajtu ali i preuzme u samoj robnoj kući. Tema ovogodišnjeg kataloga je “Napravi mesto za život” a u njegovom fokusu su dnevne sobe i praktična rešenja za njihovo uređenje.
ovako-izgleda-prva ikea u srbiji ikea-beograd-bubanj-potok-ikea-srbija-ikeasee-robna-kuca-otvaranje-10-avgust-katalog-namestaj-dekoracija-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: TiMP portal
Nakon obilaska prve robne kuće IKEA u Srbiji zaključili smo da su ona i njenih 416 zaposlenih spremni za veliko otvaranje. Iz kompanije kažu da u prvih nekoliko dana rada očekuju desetine hiljada posetilaca. Ovo će biti jubilarna, 400-ta robna kuća u svetu a naša zemlja novo tržište švedske kompanije u ovoj godini.

Pročitaj i:

Otvorena robna kuća IKEA Beograd Istok

Više od 15 hiljada ljudi posetilo IKEU Beograd na dan otvaranja