Nakon nekoliko godina, maloprodajno tržište Srbije dobilo je novog igrača. Nemački trgovinski lanac Lidl, danas u 8 sati svečano je otvorio vrata svojih prvih 16 prodavnica u našoj zemlji.

Veliki broj građana Subotice, Sombora, Novog Sada, Zrenjanina, Šapca, Beograda, Smedereva, Kragujevca, Užica, Bora, Niša i Leskovca je već u ranim jutarnjim časovima strpljivo čekalo ispred prodavnica.

Predstavnici kompanije Lidl Srbija su zajedno sa predstavnicima lokalnih samopurpava najpre obišli a zatim svečanim presecanjem vrpce otvorili prodavnice prvog savremenog diskontnog lanca u našoj zemlji.

„Ponudićemo naše brendove, sveže voće, povrće, peciva iz Lidlove pekare a pre svega najpovoljniju potrošačku korpu u Srbiji. Danas je važan dan, jer počinjemo. Ali to je tek početak. Tu smo da ostanemo i da se zajedno razvijamo. Slušaćemo vas, potrošače, kako bismo bili bolji iz dana u dan“, rekao je generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina, na centralnom otvaranju prodavnica u Beogradu.

Prve potrošače u diskontima dočekalo je više od 1.000 prodavaca koji su u sklopu priprema za otvaranje prošli višemesečne obuke.

Zanimljivosti koje niste znali o Lidlu u Srbiji

Sve Lidl prodavnice u Srbiji poseduju pekaru, pijacu, mesaru, odeljke za delikates, mlečne i zamrznute proizvode, deo sa neprehrambenim artiklima kao i rafove za grckalice i slatkiše, osnovne namirnice, kućnu hemiju i kozmetiku i pića.

Interesantno je i da se u njima može sortirati ambalažni otpad u posebno predviđenim delovima koji se nalaze u holu.

Na policama marketa kupci su se susreli sa 1.500 proizvoda, kako Lidl brendova tako i proizvoda domaćih dobavljača.

Pored toga, u radnjama mogu da se pazare i artikli iz kategorije neprehrane – mali kućni aparati, tekstil, igračke, alati, kućni dekor, oprema za baštovanstvo.

Cene svih proizvoda istaknute su iznad artikala a ne ispod njih.

Lidl prodavnice u našoj zemlji izgrađene su prema savremenom konceptu gradnje koji podrazumeva veću energetsku efikasnost i više prirodnog svetla u samom objektu.

Svaki maloprodajni objekat prostire se na više od 1.000 m² i ima preko 100 parking mesta.

Zavirite u Lidl prodavnicu

Nakon otvaranja, Lidl prodavnice nastavljaju sa radom tokom svakog dana u nedelji od 8 do 22 časa.

Iz Lidla su najavili i dalje širenje svoje malopordajne mreže pa se otvaranje završenih prodavnica u drugim gradovima (Vršcu, Inđiji, Jagodini, Kikindi, Kruševcu, Pančevu i još jedne u Beogradu) očekuje od novembra.

Pogledajte našu foto galeriju sa današnjeg otvaranja:

foto: Milan Arsić, TiMP portal