Otvorene prijave za drugu srpsku “Pekarijadu”

Kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije, ove godine organizovaće drugu „Pekarijadu“ – nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara.

prijave za pekarijadu srbije
foto: Ilustracija, Pixabay
Profesionalni pekari Srbije svoje umeće pokazaće u četiri kategorije – u pravljenju tradicionalno obogaćenog hleba, obrednog hleba, najboljeg bureka sa sirom i dekorisanog slatkog kroasana, dok će se mladi pekari nadmetati u pripremi najukusnijih uskršnjih peciva.
Prijave za Pekarijadu otvorene su do 20. septembra 2017, a nakon toga uslediće predselekcija i odabir finalista. Svi kandidati mogu se prijaviti samo za jednu od kategorija.
Takmičari će imati zadatak da osmisle recepturu za proizvod, poštujući kriterijume koji se nalaze u opisu proizvoda, i istu tu recepturu donesu na takmičenje. Za sve kandidate organizatori će pripremiti potrebne sirovine i alat a takmičar će moći da ponese svoj pekarski alat koji je komisija prethodno odobrila. Svaki takmičar imaće na raspolaganju četiri sata za pripremu proizvoda, dok će ih članovi stručnog žirija ocenjivati putem bodovanja.
Pobednici među profesionalnim pekarima biće nagrađeni novčanom nagradom u vrendosti od 800 eura, dok će najbolji mladi pekar dobiti mogućnost da se zaposli u jednoj od najboljih pekara u Srbiji.
‚‚Kroz ovakve projekte želimo da afirmišemo majstore dobrog hleba i peciva, ali i damo podsticaj mladim talentima da nam spremaju omiljena peciva koje većina nas uvek rado konzumira“, istakla je Milena Obradović, marketing menadžer kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta takmičenja.