Otvorena prva Roda u Pirotu, Mercator-S najavljuje nove investicije

Pred sam kraj 2017. godine, tačnije 29. decembra, otvoren je prvi supermarket trgovinskog lanaca Roda u Pirotu, na adresi Lava Tolstoja BB.

roda u pirotu lava-tolstoja-bb-otvaranje-26-decembar-mercator-s-idea-megamarket-kupovina-prodavnica-radno-vreme-akcija-rasim-ljajic-entoni-sosic-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Roda, Andrej Jovanović
Otvaranju su, pored velikog broja kupaca, prisustvovali i Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota i Entoni Sošić, generalni direktor kompanije Mercator-S u okviru koje posluje ovaj trgovinski lanac.
„Ovim projektom, u koji je uloženo više od 2 miliona evra, naša kompanija završava svoj investicioni ciklus za 2017. godinu. U njemu smo otvorili 12 novih prodavnica, preuredili 34 postojeće i investirali više od 6 miliona evra u razvoj maloprodajne mreže“, izjavio je Entoni Sošić, generalni direktor kompanije Mercator-S i dodao da za 2018. godinu Mercator-S ima velike planove i da će staviti akcenat na dalju ekspanziju maloprodaje širom Srbije.
Nova Roda u Pirotu zapošljava 53 ljudi i prostire se na preko 3.000 m². Supermarket u svom asortimanu ima 27.000 proizvoda od čega 70% čine artikli koji su proizvedeni u Srbiji a za potrošače je otvoren svakog dana od 7 do 22 časa.
Ministar Ljajić je istakao da otvaranjem ovog objekta Vlada Srbije želi da da podršku za stabilizaciju poslovanja kompanije Mercator-S, kao i da ovo vidi kao šansu za proizvođače iz Pirota, koji svoje proizvode mogu da plasiraju, ne samo u marketima Rode, već i u Idea i Mercator prodavnicama.